Κρίμα κρίμα κρίμα

June 22, 2021
122 Views

Η Φινλανδία το πάλεψε μέχρι τέλους να πραγματοποιήσει το θαύμα, αλλά η άτυχη στιγμή στο αυτογκόλ του Χράντετσκι την λύγισε και εντέλει γνώρισε την ήττα με 2-0 από το Βέλγιο.

Δεν περιμέναμε να δούμε τους Φινλανδούς να κλείσουν το Βέλγιο στο μισό γήπεδο, αλλά η πίστη τους στο αμυντικό πλάνο λειτούργησε σχεδόν άψογα. Όσο η Δανία “δούλευε” και εκείνη γι’ αυτούς κερδίζοντας τους Ρώσους, τόσο οι παίκτες της Φινλανδίας το πίστευαν. Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού μάλιστα, άρχισαν να παίρνουν και μέτρα στο γήπεδο. Το Βέλγιο δεν έβρισκε πολλές κλασσικές ευκαιρίες στην επίθεση και όσες βρήκε σταμάτησαν πάνω στον Χράντετσκι ή και στο var όπως στο γκολ του Λουκάκου.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 74′, όταν και η κεφαλιά του Βερμάελεν, μετά το δοκάρι βρήκε στον τερματοφύλακα της Φινλανδίας και πέρασε ολόκληρη τη γραμμή της εστίας. Το σκορ πλέον έλεγε 1-0 και οι Φινλανδοί στην προσπάθεια τους να ισοφαρίσουν ώστε να “κλέψουν” την πρόκριση από την Δανία, δέχτηκαν άλλο ένα γκολ από τον Λουκάκου στο 84′ που τους έστειλε στην αναμονή της τρίτης θέσης. Με τις πιθανότητες για πρόκριση όμως να είναι λίγες.