Στην επικαιρότητα το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό!

November 17, 2020
236 Views

Σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ως τις αρχές Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός μηχανισμός κι ο Δήμος Αθηναίων θα είναι σε θέση να τοποθετηθούν επίσημα στον δρόμο προς τις τελικές υπογραφές ανάμεσα στους οκτώ εμπλεκόμενους φορείς (τη δημοτική αρχή, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, τα υπουργεία Οικονομικών κι Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Αττικής και δύο τράπεζες).

Αυτό είναι βασικό, εφόσον επιθυμούν να τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα εντός του 2023. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημοπρατηθούν τα πρώτα έργα μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Ένα άλλο θέμα με μεγάλη σημασία έχει να κάνει με την τελική χωρητικότητα που θα έχει το γήπεδο. Το Προεδρικό Διάταγμα κάνει λόγο για γήπεδο έως 40.000 θέσεων, ενώ οι μελέτες έκαναν αναφορά για γήπεδο 33.000-40.000 θέσεων, κόστους περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως από τη στιγμή που δεν θα γίνει το μπασκετικό γήπεδο εντός της Διπλής Ανάπλασης και δεν θα μειωθεί ο χώρος του ποδοσφαιρικού, η σκέψη που κυριαρχεί είναι να εξαντληθεί το περιθώριο και να πάει η χωρητικότητα κοντά στις 38.000 θέσεις.