Αποκτάει ομάδα της Football League ο Παναθηναϊκός!

September 13, 2020
397 Views

Το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός είναι σε συζητήσεις με ομάδα της Football League, προκειμένου να δημιουργήσει τον Παναθηναϊκό Β’!

Πιο συγκεκριμένα, στο τριφύλλι σκέφτονται να αγοράσουν τον Ασπρόπυργο, να τον ονομάσουν Παναθηναϊκό Β’ και να αγωνίζεται κανονικά σε Football League ή σε Super League 2, εφόσον βέβαια οι αρμόδιοι δεχθούν να κάνουν την περιβόητη πια αναδιάρθρωση.

Η κίνηση αυτή της πράσινης ΠΑΕ θα γίνει, αν υλοποιηθεί τελικά, στα ισπανικά και γερμανικά πρότυπα, με στόχο βέβαια να αγωνίζονται εκεί τα νέα παιδιά της ομάδας που προέρχονται από τις Ακαδημίες του συλλόγου και ο γειτονικός και με πολλά θέματα και οικονομικά προβλήματα Ασπρόπυργος φαντάζει ως η πιο ιδανική λύση και περίπτωση.

Πρόκειται για μια σκέψη που έχουν εδώ και καιρό οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η ευκαιρία, «κυνηγούν» τη δημιουργίας μιας θυγατρικής ομάδας του τριφυλλιού.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών γίνονται σε καλό κλίμα και με θετική διάθεση, ενώ με το θέμα έχει ασχοληθεί προσωπικά και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει το πρότζεκτ.

Είναι φανερό πως η ομάδα της Football League αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα και είναι διατεθειμένη να αλλάξει το καταστατικό της, το σήμα και το όνομά της, ενώ στην περίπτωση που υπάρξουν νομικά κολλήματα, έχει προταθεί και το σενάριο να λειτουργήσει ως συνεργαζόμενη ομάδα με τον Παναθηναϊκό, εντάσσοντας στο δυναμικό της αρκετούς παίκτες από την Ακαδημία του τριφυλλιού.

Σε κάθε περίπτωση, οι πράσινοι θέλουν να λειτουργήσουν με βάση τα ισπανικά και γερμανικά ποδοσφαιρικά πρότυπα και να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας δεύτερης ομάδας, η οποία θα συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα ή στη χειρότερη περίπτωση να συνεργαστούν με κάποια ομάδα, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα ταλέντα των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.