Guardian : «Ο σφαγέας της Άρσεναλ έχει πλέον στο μάτι την Γουλβς»

August 6, 2020
331 Views

Ο Guardian κάνει εκτενές αφιέρωμα στον Πέδρο Μαρτίνς εν όψει του αποψινού αγώνα με την Γουλβς για τους «16» του Europa League.

«Ο σφαγέας της Άρσεναλ έχει πλέον στο μάτι την Γουλβς», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, που φιλοξενεί δηλώσεις και του Πορτογάλου τεχνικού.

Μιλώντας για την πρόκριση επί της Άρσεναλ αναφέρει:

«Ήταν μια απίστευτη, μαγική στιγμή. Η ομάδα πίστευε στην πρόκριση, είχε αυτοπεποίθηση και είχε πολύ θετικό πνεύμα. Χωρίς αυτό το σκεπτικό δεν θα ήταν εφικτό να κερδίσουμε την Άρσεναλ στην έδρα της».

Παράλληλα, μιλά και για το πώς κράτησε την ομάδα του σε εγρήγορση στην καραντίνα.

«Κάποιοι παίκτες δούλεψαν στο σπίτι τους, αλλά η στρατηγική μας δεν ήταν πόσες μέρες θα προπονούνταν, γιατί είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις και η προπόνηση στο σπίτι είναι διαφορετική. Βασικό μας μέλημα ήταν περισσότερο η ψυχική υγεία και οι συνέπειες που μπορούσε να έχει η πανδημία, συνεπώς εγώ ήθελα να είμαι σε καθημερινή επαφή με τους παίκτες. Πολλοί είναι από ξένες χώρες και δεν είχαν εδώ οικογένειες, γονείς, συζύγους ή συντρόφους μαζί τους, οπότε ήταν μόνοι τους. Θέλαμε να ελέγξουμε την πιθανή ζημιά στην ψυχολογία τους, γι’ αυτό ήμασταν συνέχεια σε επαφή και μάλιστα τους ετοιμάζαμε και τα γεύματά τους».

Όσο για τον θαρραλέο τρόπο με τον οποίο παρατάσσει τον Ολυμπιακό;

«Μου αρέσει οι ομάδες μου να παίζουν επιθετικά, να έχουν κατοχή. Κάποιες φορές δεν είναι αυτό δυνατό, καθώς κάποιοι αντίπαλοι είναι πολύ δυνατοί και έχουν πολλή ποιότητα, περισσότερη από τη δική μας. Όμως κάθε φορά κοιτάζω τις ευκαιρίες που έχουμε να κερδίσουμε ένα ματς και γι’ αυτό πρέπει να παίζεις καλά. Αν το κάνουμε, έχουμε καλύτερες πιθανότητες. Δεν είναι απλώς μόνο μία φιλοσοφία, αλλά είναι σημαντικό να είσαι πιο πολύ επιθετικός παρά συντηρητικός», τονίζει.

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει πολλές αγγλικές ομάδες επί των ημερών του, αλλά όλες είναι διαφορετικές.

«Η Τότεναμ ήταν φιναλίστ του Champions League και η Άρσεναλ του Europa League. Ήταν δύσκολα, αλλά πολύ καλά παιχνίδια και οι αντίπαλοι είχαν διαφορετικές φιλοσοφίες. Ο Αρτέτα θέλει οι ομάδες του να έχουν κατοχή, ενώ ο Μουρίνιο είναι πιο πραγματιστής. Η Γουλβς είναι πολύ καλή ομάδα, πολύ αποτελεσματική και είναι πάντα καλά προετοιμασμένη. Ο Νούνο κάνει φανταστική δουλειά και πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι από άποψη τακτικής, με μεγάλο ενδιαφέρον να το παρακολουθήσει κάποιος».

Τέλος, για την αθρόα εξαγωγή Πορτογάλων προπονητών αναφέρει:

«Όλα άρχισαν πριν 25 χρόνια με τον Κάρλος Κεϊρός και τώρα έχουμε πολύ γερά θεμέλια στο πώς δημιουργούμε προπονητές. Το επίπεδο διδασκαλίας στην Πορτογαλία είναι πολύ υψηλό και με τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα, οι ομάδες έχουν δυσκολίες και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δίνουν ευκαιρίες σε νέους προπονητές με προοπτικές. Έχουμε βελτιωθεί πολύ με προπονητές όπως ο Μουρίνιο, ο Αντρέ Βίλας Μπόας και ο Ζόρζε Ζέσους. Πλέον μπορούμε να καταλάβουμε το παιχνίδι καλύτερα και αυτό είναι σημαντικό για την καριέρα μας και την εξέλιξή της. Γι’ αυτό έχουμε βελτιώσει τόσο πολύ την κατανόηση του παιχνιδιού και τη μεθοδολογία μας».