Τι αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη του NBA

May 13, 2020
345 Views

Πολύ κοντά στο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα φαίνεται ότι είναι στο NBA, με τον Άνταμ Σίλβερ και τους συμβούλους του να ετοιμάζονται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο κομισάριος της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ του κόσμου είπε στην τηλεδιάσκεψη που είχε με την Ένωση Ιδιοκτητών ότι στοχεύει να πάρει απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η σεζόν σε 2-4 εβδομάδες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα γενικότερο πλαίσιο για restart, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για την υγεία, ενώ θετικοί εμφανίζονται στην συντριπτική τους πλειονότητα και οι παίκτες.

Όπως συμφωνήθηκε, σε περίπτωση που εμφανιστεί ένα θετικό κρούσμα στον κορονοϊό μέσα σε μια ομάδα, δεν θα είναι από μόνο του αιτία να σταματήσει ξανά η δράση.

Για την ώρα φαίνεται πως έχει προβάδισμα η διεξαγωγή των αγώνων σε μία ή δύο πόλεις που θα παρέχουν ασφαλές περιβάλλον, με το Λας Βέγκας και τη Disney World στο Ορλάντο επικρατέστερες.

Ήδη, πάντως, μέχρι τη Δευτέρα (18/5) οι 22 από τις 30 ομάδες θα έχουν διαθέσιμες τις εγκαταστάσεις τους για προπονήσεις των παικτών, αλλά όχι ομαδικές.