Συνεχίζεται κανονικά η υπογειοποίηση στην Αγιά Σοφιά

April 23, 2020
344 Views

Σε φουλ ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες γύρω από την Αγιά Σοφιά, τόσο αυτές που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου όσο και εκείνες της υπογειοποίησης.

Τα έργα στην Αγιά Σοφιά «τρέχουν» καθημερινά και σε διαφορετικά μέτωπα. Φυσικά το επίκεντρο των εργασιών τη δεδομένη στιγμή έχει πέσει στο κομμάτι της υπογειοποίησης, η οποία εδώ και τρεις εβδομάδες έχει ξεκινήσει με τις Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών να κλείνουν και να δημιουργείται ένα εργοτάξιο γύρω από το γήπεδο.

Σε όλο το μήκος της Πατριάρχου Κωνσταντίνου οι εργασίες προχωρούν με αμείωτους ρυθμούς. Η αφαίρεση της ασφάλτου, του κρασπέδου και των πεζοδρομίων συνεχίζεται, ενώ εδώ και μερικές ημέρες έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες αντιστήριξης με τα μηχανήματα να ανοίγουν βαθιές τρύπες στο έδαφος στα πλάγια του δρόμου. Πρόκειται ουσιαστικά για εργασίες που προετοιμάζουν το σημείο ώστε στη συνέχεια να πιάσουν δουλειά οι εκσκαφείς για το σκάψιμο του δρόμου.

Ένα άλλο μέτωπο των εργασιών αφορά και εκείνες που γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο της Αγιάς Σοφιάς. Την Τετάρτη (22/4) πραγματοποιήθηκαν έργα επιχωμάτωσης στην πλευρά της Καππαδοκίας, ενώ πάντα σε εξέλιξη βρίσκονται και οι προκαταρκτικές εργασίες που αφορούν την κατασκευή του κτηρίου που θα «ακουμπά» πάνω στο γήπεδο στην πλευρά της παλιάς Σκεπαστής και θα φιλοξενεί τα δύο μουσεία.

Φυσικά όλες οι εργασίες επιθεωρούνται και από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Την Τρίτη (21/4) άλλωστε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης επισκέφτηκε την Αγιά Σοφιά για να τσεκάρει την πορεία των έργων, έχοντας συνομιλία με τους υπευθύνους, όπως το συνηθίζει κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο γήπεδο.