Στη λίστα του Δώνη στόπερ του ΑΠΟΕΛ [photo]

October 10, 2018
705 Views

Ένας παλιός γνώριμος παραμένει στη μεταγραφική λίστα του Γιώργου Δώνη ενόψει Γενάρη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν ξεχνάει τον Πραξιτέλη Βούρο.

Το περασμένο καλοκαίρι οι πράσινοι είχαν εξετάσει την προοπτική απόκτησης του 23χρονου στόπερ από τον ΑΠΟΕΛ, χωρίς εν τέλει να περάσουν στο… παρασύνθημα.

Η ειδοποιός διαφορά στην υπόθεση Βούρου σε σχέση με τότε είναι πως στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η ρήτρα ύψους 300.000 ευρώ που είχε βάλει ο Ολυμπιακός για την περίπτωση μεταγραφής του ποδοσφαιριστή σε άλλη ελληνική ομάδα.

Όπως την περασμένη σεζόν, έτσι και φέτος, όμως, ο Βούρος, που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους γαλαζοκίτρινους μέχρι το 2022, αποτελεί βασική μονάδα του ΑΠΟΕΛ.

Το κοντέρ για τον παίκτη γράφει ήδη 8 συμμετοχές και θεωρείται δύσκολο να πάρουν οι Κύπριοι την απόφαση να τον παραχωρήσουν τον προσεχή Γενάρη, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της αμυντικής γραμμής της ομάδας.

Φυσικά, όλοι οι παίκτες σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό ντουνιά πωλούνται κι όλοι αγοράζονται, κάτι που δεν μπορεί παρά να έχει κατά νου και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο Βούρος έκλεισε τον περασμένο Μάη τα 23 χρόνια, όπερ σημαίνει πως όντας 23 plus, αν αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό θα είναι η πρώτη και τελευταία μεταγραφή Έλληνα παίκτη που δικαιούνται να κάνουν οι πράσινοι τον Γενάρη, λόγω των γνωστών περιορισμών έπειτα από τη μη αδειοδότησή τους.

Σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό και την περίοδο του Ιανουαρίου απαγορεύεται να δίνονται από πλευράς Παναθηναϊκού χρήματα σε άλλη ομάδα, με τους πράσινους να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν δανεικούς ή ελεύθερους με ανώτατο όριο στις αποδοχές τις 100.000 ευρώ καθαρά.

Το τριφύλλι, ωστόσο, μπορεί κάλλιστα να συμφωνήσει για τον δανεισμό ενός παίκτη και να αποδεχτεί υποχρεωτική ρήτρα εξαγοράς για το καλοκαίρι του 2019, οπότε και δεν θα «κουβαλά» πλέον τις γνωστές ποινές, λόγω της μη αδειοδότησης.

Οι «σειρήνες» που πιθανόν να ηχήσουν στα αυτιά του Δημήτρη Κολοβέτσιου από Βέλγιο μεριά, λαμβάνοντας υπόψιν τις «ματιές» της Σταντάρ Λιέγης στον διεθνή στόπερ και ενδεχόμενη πώλησή του, θα βάλουν τον Παναθηναϊκό στη διαδικασία ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνας.

Και εκτός από το διαχρονικά θετικό report των Νταμπίζα-Δώνη για τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη του Αστέρα Τρίπολης, ο Βούρος είναι μία ακόμη περίπτωση στόπερ που αρέσει και θα εξεταστεί.