Λουτσέσκου: «Αυτό που μετρά είναι οι νίκες»

October 3, 2018
607 Views

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που προέχει για τον ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν στέκεται στη συζήτηση ότι η ομάδα του δεν έπαιξε εξαιρετικά απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αφού πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Ρουμάνος τεχνικός προανήγγειλε φρεσκάρισμα στην ομάδα του στον αυριανό αγώνα με την ΜΠΑΤΕ, δίχως να είναι αποκαλυπτικός, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση με τον Ουάρντα και τον Βέρνμπλουμ.

Αναλυτικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για: 

-το αν θα κάνει αλλαγές: «Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να έχει φρέσκους παίκτες. Δεν πρόκειται να σας πω όμως ποιοι θα παίξουν. Θέλω να έχω πρώτα μια ιδέα και από την τελευταία προπόνηση. Η κούραση είναι πιο πολύ πνευματική από σωματική, γιατί η πίεση ήταν πολύ μεγάλη. Αντιμετωπίσαμε τους βασικούς ανταγωνιστές μας για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος κι έπρεπε να κερδίσουμε, ενώ στην Ευρώπη είχαμε απέναντί μας ομάδες όπως η Τσέλσι και στο Κύπελλο έναν τοπικό αντίπαλο, τον Άρη. Παίζοντας κάθε τρεις μέρες δύσκολα παιχνίδια χρειαζόμαστε παίκτες που είναι φρέσκοι για να έχουν τις καλύτερες αντιδράσεις και να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις. Πάνω-κάτω αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται οι αλλαγές».

-την ΜΠΑΤΕ: «Η ΜΠΑΤΕ είναι καλά οργανωμένη ομάδα και με σωστή νοοτροπία. Έχουν 4-5 πράγματα στη φιλοσοφία τους που τα εκτελούν με ακρίβεια και τα τηρούν μέχρι τέλος. Είναι ομάδα με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και αυτό είναι σημαντικό στοιχεία για την αναμέτρηση. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό».

-τα καλά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στο δύσκολο πρόγραμμα που είχε: «Σε αυτές τις καταστάσεις, παίζοντας κάθε τρεις μέρες, το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις. Αν μου λέτε ότι η ομάδα δεν είναι στο επίπεδο που θέλω, το μόνο που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει παραπάνω θα ήταν να κερδίσουμε την Τσέλσι. Οι ομάδες εξαρτώνται από την ποιότητα των παικτών τους. Αυτή η περίοδος μάς δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς προηγήθηκε η νίκη επί της ΑΕΚ που ήταν επίσης σημαντική. Γι’ αυτό πρέπει να έχεις δυνατή νοοτροπία. Είμαστε καλά, δεν είναι μόνο αυτά τα ματς, αλλά και τα παιχνίδια των προκριματικών που μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και πρέπει πάντα να σέβεσαι στο μέγιστο τον αντίπαλο και να είσαι έτοιμος να πεθάνεις στο γήπεδο. Αυτό που κάνει τη διαφορά, είτε παίζεις φανταστικά είτε απλώς καλά, σημασία έχει η νίκη. Μετρά η πρόκριση και αυτή έρχεται με νίκες».

-τον Αμρ Ουάρντα και πότε θα επανεμφανιστεί: «Έχω μιλήσει ξανά γι’ αυτό το θέμα. Έχουμε κανόνες και πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Ήταν τιμωρημένος για μια εβδομάδα, επέστρεψε μαζί μας στις προπονήσεις και όταν είναι έτοιμος θα παίξει».

-το ρόλο του Βέρνμπλουμ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε σε έναν παίκτη. Το θέμα είναι η ομάδα. Είναι ένας παίκτης του γκρουπ και θα πρέπει να σκεφτόμαστε το σύνολο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, με αυτόν τον τρόπο σταδιακά ενσωματώνεται ένας παίκτης στο σύνολο. Για μένα ο Βέρνμπλουμ ήταν πολύ κρίσιμος σε αυτή τη σειρά των αγώνων. Έπαιξε σε ένα δύσκολο ματς με την Τσέλσι, μπήκε στο ματς με τον Άρη και τον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει να μένουμε στο γεγονός ότι ήρθε ένας νέος παίκτης και πρέπει να παίξει αμέσως επειδή είναι μεταγραφή. Έχουμε ένα σύνολο με παίκτες που κάνουν καλά παιχνίδια, ξέρουν τι θέλουμε και δεν είναι εύκολο να μπει ένας νέος παίκτης σε αυτό το γκρουπ. Είναι θέμα προσαρμογής, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Πλατινί στη Γιουβέντους, που μέχρι να προσαρμοστεί ήθελαν να τον βγάλουν από την ομάδα, αλλά μετά ήταν φανταστικός».