Πρόεδρος Μουσκρόν: «Ο Πιεμπονγκσάντ πουλάει κι έρχεται στον Παναθηναϊκό»

September 13, 2018
616 Views

Την πρόθεση του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ να πουλήσει άμεσα ένα μεγάλο μέρος των μετοχών που έχει στην Μουσκρόν τόνισε – επίσημα αυτή τη φορά- ο πρόεδρος του συλλόγου Πατρίκ Ντεκλέρκ σε δηλώσεις που έκανε στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο Notélé.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του βελγικού συλλόγου και αφορούν άμεσα στον Παναθηναϊκό έχουν ως εξής:

«Όταν ο Πιέμπονγκσάντ ήρθε, έκανε κάποιες εξαγγελίες που θα έλεγα ότι ήταν κάπως αδέξιες. Ανακοίνωσε ότι θα πάρει παίκτες, μίλησε για αυξημένα τηλεοπτικά δικαιώματα για ολόκληρο το βελγικό πρωτάθλημα που θα μπορούσε να έρθει από την Ασία και αύξηση εσόδων για όλο το βελγικό ποδόσφαιρο και φυσικά πρόσθεσε ότι θα είναι παρών σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, κάτι που ήταν μάλλον άστοχο, αφού δεν ήρθε ποτέ.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι ήταν αυτός που εγγυήθηκε για την αδειοδότηση αυτής της σεζόν, μιλάμε για 2 εκατομμύρια ευρώ, επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έκανε τίποτα. Όταν ήρθε, μας το είχε πει κιόλας, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για να πάρει τον Παναθηναϊκό και μας είχε τονίσει μάλιστα ότι η υπόθεση ήταν σε καλό δρόμο.

Τώρα φαίνεται ότι τα πλάνα του αναπροσαρμόζονται και εκτιμώ, μάλλον είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμος να πουλήσει τις μισές μετοχές του, κάτι που σημαίνει το 45% των μετοχών του συλλόγου. Δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό για το κλαμπ, αν καταφέρουμε να ενισχυθούμε οικονομικά».

Ο Ντεκλέρκ κάλεσε στο γραφείο του όλους τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Μουσκρόν και τους ξεκαθάρισε ότι οι διαπραγματεύσεις και το ενδιαφέρον του Ταϊλανδού επενδυτή με τον Παναθηναϊκό επηρέασαν αρνητικά την Μουσκρόν, η οποία μπήκε στο περιθώριο.

Ξεκαθάρισε ότι το μέλλον του συλλόγου εξαρτάται αποκλειστικά από τον νέο επενδυτή / συμπαίκτη που θα έρθει από το εξωτερικό και πρόσθεσε ότι με 8 εκατομμύρια μπάτζετ είναι αδύνατον ο σύλλογος να παραμείνει στην κατηγορία, αφού χρειάζονται τουλάχιστον 12-14 ετησίως για να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ.