Στο CAS για τον Ποντένσε η Σπόρτινγκ – Ζητάει 40 εκατ. από τον Ολυμπιακό

August 2, 2018
628 Views

Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι επισήμως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού από τις 9 Ιουλίου, όταν οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν και τυπικά την απόκτησή του.

Μια ανακοίνωση που δεν άρεσε καθόλου στους ιθύνοντες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, οι οποίοι προσέφυγαν αρχικά στα πορτογαλικά αρμόδια όργανα, ώστε να αποδείξουν ότι η μονομερής καταγγελία του συμβολαίου από τον ποδοσφαιριστή ήταν παράνομη.

Στις 20 Ιουλίου το διαιτητικό δικαστήριο της πορτογαλικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε επίσημα τη δικαίωση τόσο του Ποντένσε, όσο και των Ρούι Πατρίτσιο και Ζέλσον Μαρτίνς, που επίσης είχαν κάνει μονομερή καταγγελία των συμβολαίων τους μετά την επίθεση από χούλιγκαν της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο των Λιονταριών.

Όμως, η Σπόρτινγκ δεν παρατάει την υπόθεση και απαιτεί αποζημίωση που φτάνει τα 197 εκατ. ευρώ και για τους τρεις παίκτες.

Μάλιστα, ειδικά για τον παίκτη του Ολυμπιακού ζητά από τους ερυθρόλευκους ένα ποσό περίπου στα 40 εκατ. ευρώ σε προσφυγή που έχει κάνει στα δικαιοδοτικά όργανα της FIFA, τόσο εναντίον του παίκτη όσο και εναντίον του συλλόγου του Πειραιά.

Επιπλέον σήμερα το Reuters ανέφερε ότι η Σπόρτινγκ προσέφυγε και στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) με σκοπό να ακυρώσει την καταδικαστική για τον πορτογαλικό σύλλογο απόφαση από το αρμόδιο δικαστικό όργανο της Πορτογαλίας. Με τις ελπίδες δικαίωσης των Λιονταριών, ωστόσο, να μην είναι πολλές λόγω και των πολλών επιβαρυντικών στοιχείων που έχουν παρουσιάσει οι παίκτες που αποχώρησαν.