«Συμφωνία Ρεάλ – Τσέλσι για Κουρτουά»

July 18, 2018
631 Views

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε σε συμφωνία με την Τσέλσι για την αγορά του Τιμπό Κουρτουά, σύμφωνα με τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «RMC».

Πιο συγκεκριμένα οι «μερένγκες» βρίσκονταν σε αναζήτηση τερματοφύλακα και είχαν εστιάσει στον Βέλγο διεθνή, μαζί με τον συμπατριώτη του Εντέν Αζάρ, σε μία προσπάθεια να τους αγοράσει μαζί.

Η περίπτωση του Κουρτουά έμοιαζε πιο εύκολη, αφού ο παίκτης ήθελε να επιστρέψει στη Μαδρίτη όπου πέρασε τρία χρόνια ως δανεικός στην Ατλέτικο από τους «μπλε».

Εξάλλου, η οικογένειά του παρέμεινε στην ισπανική πρωτεύουσα και κατά καιρούς ο Κουρτουά είχε κάνει δηλώσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποδεχθεί την πρόταση της Τσέλσι για ανανέωση του συμβολαίου του.

Μάλιστα σύμφωνα με το γαλλικό μέσο, η Ρεάλ έδωσε τα «χέρια» με τους Άγγλους στα 35.000.000 ευρώ για τον κορυφαίο τερματοφύλακα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ποσό το οποίο διαμορφώθηκε και εξαιτίας του μόλις ενός έτους που έχει απομείνει στο συμβόλαιο του παίκτη με την Τσέλσι.

Στους πρωταθλητές Ευρώπης, ο Κουρτουά θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο και θα πάρει τη θέση του Κέιλορ Νάβας κάτω από τα δοκάρια, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν ο βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ στις τρεις σερί κατακτήσεις Champions League θα δεχθεί να μείνει στον σύλλογο ως αναπληρωματικός.

Επόμενος στόχος της Ρεάλ είναι ο Αζάρ, ο οποίος αύξησε κατακόρυφα τις μετοχές του στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με συνέπεια η Τσέλσι να ζητάει 225.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει και ταυτόχρονα να καταρρίψει το ρεκόρ της πιο ακριβής πώλησης στην ιστορία.