Ντάλιτς: “Ιστορικό γεγονός η παρουσία μας στον τελικό”

July 15, 2018
970 Views

Η Κροατία βρίσκεται στον τελικό του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της και αυτό αποτελεί ιστορικό γεγονός, όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ζλάτκο Ντάλιτς, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του μεγάλου τελικού με τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προπονητή η ομάδα του έχει μεγαλύτερο κίνητρο ενώ υποστήριξε πως περιμένει να έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους παρά τους τραυματισμούς που είχαν τις προηγούμενες μέρες.

“Αύριο είναι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Ένα πράγμα που με κάνει πολύ χαρούμενο είναι ότι όλοι μου οι παίκτες μου λένε αν είναι ή όχι έτοιμοι 100%. Δε νοιαζόμαστε ποιος είναι στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Εμείς είμαστε εδώ για να απολαύσαμε τον τελικό και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε θα αποτελεί ιστορικό γεγονός στην Κροατία. Αυτό μας δίνει δύναμη και κίνητρο”, ανέφερε ο Κροάτης προπονητής.

Για την κούραση και τους τραυματισμούς ανέφερε: “Τώρα δεν χρειάζεται να προπονηθούμε περαιτέρω. Χρειαζόμαστε ηρεμία και ξεκούραση. Έχουμε κάποιους μικροτραυματισμούς αλλά ελπίζω να τους ξεπεράσουμε και όλοι μας οι παίχτες να είναι έτοιμοι για τον παιχνίδι”.

Για την σπουδαιότητα του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ της Ρωσίας  είπε: “Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη στιγμή για έναν παίκτη ή έναν προπονητή σαν την αυριανή. Ο, τι και αν γίνει εμείς θα είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι επειδή το αξίζουμε”.