Ισπανία: Δριμεία κριτική Τσάβι σε Λοπετέγκι

June 14, 2018
557 Views

Σκληρή κριτική άσκησε ο Τσάβι στον Τζουλέν Λοπετέγκι για τη χρονική στιγμή της πρόσληψής του από τη Ρεάλ και υπερασπίστηκε τον Λουίς Ρουμπιάλες στην απόφασή του να τον αντικαταστήσει με τον Φερνάντο Ιέρο την παραμονή της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η απόφαση του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, να απομακρύνει τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τζουλέν Λοπετέγκι, μετά την πρόσληψή του από τη Ρεάλ και να τον αντικαταστήσει με τον Φερνάντο Ιέρο δύο ημέρες πριν το πρώτο ματς της “φούρια ρόχα” στο Μουντιάλ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας, Τσάβι, άσκησε δριμύτατη κριτική στον τέως ομοσπονδιακό τεχνικό, υπερασπίστηκε τον Λουίς Ρουμπιάλες κι έπλεξε το εγκώμιο του Φερνάντο Ιέρο.

“Δεν ήταν η σωστή στιγμή να κάνει ο Λοπετέγκι, αυτό που έκανε. Ήταν βιαστικό, πρόωρο κι αχρείαστο. Ήταν έκπληξη για όλους μας, αλλά ο Ρουμπιάλες έλαβε τη σωστή απόφαση. Η ομοσπονδία πρέπει να είναι πάνω από τους ανθρώπους. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για τη στάση της Ρεάλ, αλλά νομίζω ότι η ομοσπονδία αποφάσισε καλώς”, ανέφερε ο Ισπανός μέσος.

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του νέου προπονητής της εθνικής Ισπανίας και μέχρι πρότινος τεχνικού διευθυντή της, Φερνάντο Ιέρο: “Είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό το πόστο. Μας βοήθησε πολύ το 2010, όταν χάσαμε στο πρώτο ματς από την Ελβετία”.