Παράνομο στοίχημα: 4 συλλήψεις στο Αιγάλεω για μηνιαίο τζίρο 2 εκατ. ευρώ!

June 13, 2018
953 Views

Ισχυρό χτύπημα δέχτηκε το «μαύρο» κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού, καθώς τρεις μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μεγάλη εγκληματική οργάνωση, που διατηρούσε ηλεκτρονικη σελίδα με πανελλήνιες επιδόσεις στο παράνομο στοίχημα και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η επιχείρηση έγινε χτες το βράδυ από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που χτύπησαν στην… καρδιά του κυκλώματος, καθώς έγινε έφοδος στο στρατηγείο της εγκληματικής οργάνωσης, στο Αιγάλεω Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε είχαν δημιουργήσει την ιστοσελίδα παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών all – bet.gr, η οποία αποτελούσε διάδοχο της εταιρίας time.bet, που είχε εξαρθρωθεί στις 22 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, στο μεγάλο «χτύπημα», που έγινε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν και τρεις συνεργάτες του, μια εκ των οποίων είναι γυναίκα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, η ιστοσελίδα είχε παράνομο επίγειο δίκτυο μέσω καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (όπως καφέ – σπορ και καφενεία), που έφταναν τα 480 σε όλη την Ελλάδα, ενώ χιλιάδες ήταν και οι κωδικοί των παικτών, που έπαιζαν στη συγκεκριμένη εταιρία εξ αποστάσεως, δηλαδή είτε από το σπίτι τους, είτε μέσω των τάμπλετ τους, είτε από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι άνδρες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν καταφέρει να σπάσουν τους κωδικούς και να ταυτοποιήσουν πολλά καταστήματα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους.

Εντυπωσιακά είναι και τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως ονόματα πολλών Μπούκερ, καθώς και οι τρόποι, που χρησιμοποιούνταν, για να αποκτήσουν τους κωδικούς, βιβλία παικτών, καθώς και πολλά χρήματα.

Ο τζίρος της οργάνωσης δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί, σύμφωνα όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων αξιωματικών πρέπει να ξεπερνάει τα 2 εκ ευρώ το μήνα, καθώς τα καταστήματα ήταν χωροταξικά ταξινομημένα σε ολόκληρη την Ελλάδα σε κομβικά σημεία, μέσω των οποίων είχαν καταφέρει, να προσελκύσουν χιλιάδες πελάτες – παίκτες.

Εντός των επόμενων ωρών, η ιστοσελίδα πρόκειται να μπει στη μαύρη λίστα της ΕΕΕΠ, ενώ σε λίγο οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Πηγή: dikografies.blogspot.com