ΕΠΟ: Ενέκρινε την αλλαγή ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες

May 25, 2018
563 Views

Με ψήφους 15 υπέρ και 2 κατά, η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την αλλαγή της ποινής για τις ΠΑΕ που δεν αδειοδοτούνται.

Κατά συνέπεια, καταργείται η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίσταται από αφαίρεση 6 βαθμών και σημαντικούς περιορισμούς στις μεταγραφές.

Αυτή θα είναι και η ποινή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν αδειοδοτείται ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, αντίθετα με την περίπτωση του Πανιωνίου, όπου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Σημειώνεται πως οι δύο ψήφοι που ήταν κατά της απόφασης αυτής, προήλθαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργο Χατζησαρόγλου.

Παρούσα ήταν και η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA. Οι Χέρμπερτ Χούμπελ (επικεφαλής της Επιτροπής) και Εντουάρντο Ντερβίσι (μέλος της Επιτροπής), αποχώρησαν από την αίθουσα του διοικητικού συμβολαίου, όντας ενοχλημένοι με την εξέλιξη. Υποστήριξαν πάντως πως βγήκαν από την αίθουσα για να αποφασίσει μόνη της η εκτελεστική της ΕΠΟ.