Τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη για τη νέα Τούμπα

October 7, 2017
1209 Views

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι ένα θέμα, που απασχολεί τον Ιβάν Σαββίδη, από την πρώτη ημέρα της ενασχόλησης του με τα διοικητικά του Δικεφάλου και πλέον μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Από την στιγμή που στο μυαλό του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, επικράτησε η ιδέα για την ανακατασκευή του γηπέδου στην Τούμπα και όχι η δημιουργία νέου σταδίου σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχουν προκύψει δύο σχέδια.

Το πρώτο, από αυτά, παρουσιάστηκε επίσημα από τον Ιβάν Σαββίδη, μαζί με το πενταετές επιχειρηματικό του πλάνο, σε μια εκδήλωση, το Σεπτέμβριο του 2013. Και μιλούσε για μια Τούμπα 35.000 θεατών, με μεταλλικό κέλυφος και σκέπαστρο σε όλες τις κερκίδες. Το κόστος του συγκεκριμένου πρότζεκτ είχε  εκτιμηθεί στα 40 εκατ. ευρώ.

ΤΟΥΜΠΑ2

Τον περασμένο Δεκέμβριο προέκυψε νέα μακέτα, εξίσου εντυπωσιακή, από την  εταιρία AETER Architects, η οποία είχε αναλάβει να καταθέσει στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ ιδέες και προτάσεις για την ανακατασκευή της Τούμπας. Τα σχέδια ανέβηκαν στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, αλλά γρήγορα αποσύρθηκαν, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τονίζουν ότι αφορούσαν απλές προτάσεις και πως δεν υπήρχε συμφωνία για την υλοποίηση τους.

ΤΟΥΜΠΑ3

Όπως και να έχει, όλα δείχνουν ότι, πολύ σύντομα ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει τα οριστικά του σχέδια για την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας. Θα πρόκειται για ένα σύγχρονο γήπεδο, χωρητικότητας μεγαλύτερης των  35.000 θεατών, που θα εκπληρώνει τα υψηλά στάνταρ που θέτει η ΟΥΕΦΑ, για να φιλοξενεί παιχνίδια μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αυτό που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι αν θα πρόκειται,  στην ουσία, για νέο γήπεδο στη θέση του σημερινού, με την εκ των βάθρων κατασκευή του ή αν θα προχωρήσουν τα έργα ανακατασκευής του, τμηματικά από κερκίδα σε κερκίδα.

Η βασική προτεραιότητα είναι να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες άδειες ώστε να ξεκινήσουν τα έργα το ερχόμενο καλοκαίρι, που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν δύο χρόνια περίπου.

Το κόστος δεν έχει απόλυτα καθοριστεί -εκτιμάται πάντως ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ- ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Ιβάν Σαββίδης