Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον ΠΑΟΚ;

October 4, 2017
868 Views

Σοκ για τον ΠΑΟΚ αποτελούν όσα έγραψε το φύλλο αγώνα ο διαιτητής Κατσικογιάννης (Ηπείρου). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καθίσει στο σκαμνί του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου και θα κινδυνεύσει με αφαίρεση βαθμών, σύμφωνα πάντα με όσα προβλέπει ο αυστηρός Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.  Συγκεκριμένα ο ρέφερι του ματς Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-1 έγραψε ότι μετά τη λήξη του αγώνα ο συνεργάτης του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και απώθησε τον ρέφερι!

Αναλυτικά όσο αναγράφονται στο άρθρο 20, με τίτλο «Βία»:

1. Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών.

2.Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου με τη μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

3.Ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και ιατρών αγώνων εντός του γηπέδου από αξιωματούχους ομάδων, ποδοσφαιριστές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με εντεταλμένη από την ομάδα υπηρεσία στον χώρο αυτό.

4.Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,

γ) αφαίρεσης έξι (6) βαθμών και

δ) υποβιβασμός ομάδας.

5.Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για πέντε (5) έτη τουλάχιστον με απόφαση της οικείας διοργανώτριας αρχής».

Πηγή: gavros.gr