Γυναίκα διαιτητής σφυρίζει για πρώτη φορά στην Bundesliga

September 5, 2017
690 Views

Η Μπιμπιάνα Σταϊνχάουζ, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που επιλέχθηκε για να διαιτητεύσει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα κάνει το ντεμπούτο της την προσεχή Κυριακή στην Μπουντεσλίγκα, στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής μεταξύ Χέρτα Βερολίνου και Βέρντερ Βρέμης, όπως αναφέρουν οι γερμανικές εφημερίδες.

Από την πλευρά της, πάντως, η γερμανική ομοσπονδία (DFB), η οποία κατά παράδοση ανακοινώνει κάθε Πέμπτη τους διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου, δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δόθηκαν από τις ημερήσιες εφημερίδες Bild και Die Welt.

Η Σταϊνχάουζ, η οποία έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 23 διαιτητών που διευθύνουν τους εφετινούς αγώνες της «μεγάλης» κατηγορίας στη Γερμανία, δεν επελέγη τις πρώτες δύο αγωνιστικές για να «σφυρίξει» σε κάποιον αγώνα, παρά μόνο στη Β΄ και Γ΄ κατηγορία.

Σε ηλικία 38 ετών, υπηρετεί στην αστυνομία και φιλοδοξία της είναι να διευθύνει αγώνες και στην Μπουντεσλίγκα, αφού σε επίπεδο γυναικείου ποδοσφαίρου έχει πετύχει όλους τους υψηλούς στόχους της. Μεταξύ άλλων έχει διευθύνει αγώνες γυναικών σε Μουντιάλ (και τελικό), καθώς και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

in.gr