Αθανασιάδης: “Εγώ ευθύνομαι για την περυσινή χρονιά”

July 7, 2017
758 Views

Ο Στέφανος Αθανασιάδης στην συνέντευξη που έδωσε στο PAOK TV τόνισε ότι κάνει τα πάντα για να ξεχάσει την περυσινή, άσχημη για αυτόν, χρονιά και μίλησε για την προετοιμασία του Δικεφάλου στην Ολλανδία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας επιθετικός

Για τις προετοιμασίες που έχει ζήσει με τον ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να είναι 10-11. Από το 2006 αν θυμάμαι καλά. Κάθε προετοιμασία είναι διαφορετική, αλλάζουν πρόσωπα, προπονητές. Και ο Στέφανος αλλάζει. Κάθε προετοιμασία έχει κάτι διαφορετικό».

 

Για το τι είναι αυτό που αλλάζει φέτος:

«Τα πρόσωπα που έρχονται, για αυτό το λόγο έρχεσαι και κάπου 15 μέρες. Να γνωριστείς καλύτερα, να έρθεις πιο κοντά, να δέσει η ομάδα μεταξύ της».

 

Για τα νέα πρόσωπα ως τώρα:

«Είναι και ο Λεβέκ, είναι και τα νέα παιδιά από τη δεύτερη ομάδα, έχει νέα άτομα. Λογικά θα έρθουν και άλλα παιδιά. Αυτό που λέω στους νέους της δεύτερης ομάδας, είναι ότι τώρα είναι πολύ διαφορετικά, Τώρα είναι πιο… light τα πράγματα! . Όταν ανέβηκα εγώ, ήταν πιο σκληρά. Όταν ανέβηκα ήμουν με Ζαγοράκη, Βρύζα, Κωνσταντινίδη, Γεωργιάδη ήταν λίγο πιο… σκληρά τα πράγματα».

 

Για το κλίμα και την υποδοχή στον Μακ:

«Βοηθάει και για αυτό το κάνουμε, για να έρθουμε πιο κοντά. Πλέον αυτό το σύνολο έχει γίνει οικογένεια. Και αυτό, βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Αν το κλίμα δεν είναι καλό θα βγει και στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να βάλουμε τα νέα παιδιά στο κλίμα».

 

Για το πόσο επηρεάζεται το κλίμα από τα αποτελέσματα:

«Όταν πηγαίνουν καλά όλα είναι τέλεια. Στα άσχημα αποτελέσματα όμως θα δείξεις πόσο οικογένεια είσαι μέσα στα αποδυτήρια».

 

Για την κριτική που δέχεται ο ίδιος:

«Αυτή τη στιγμή, νιώθω μια χαρά. Ξεκίνησα καλά, θέλω να ξεχαστεί η περσινή χρονιά. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα, δε μου έχει ξανασυμβεί. Για να ξεχαστεί, είχα ανθρώπους δίπλα μου, που με βοήθησαν πολύ. Η οικογένεια, οι φίλοι, η κοπέλα μου. Στα δύσκολα μετράς τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου».

 

Για το τι δεν πήγε καλά πέρσι:

«Αυτό που δεν κάνω, είναι να ρίξω ευθύνες σε άλλους. Σίγουρα, φταίω εγώ. Προσπάθησα και μέσα στη χρονιά να βρω το γιατί. Στις διακοπές, σκέφτηκα, τα έβαλα κάτω και σίγουρα ευθύνομαι εγώ. Η νέα χρονιά, είναι πολύ διαφορετική. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Από πέρσι, κρατάω πολλά. Έχω κάνει σφάλματα. Θα περάσει. Πέρασε…»

Για το νέο σύστημα φέτος:

«Είναι ένα σύστημα που θέλει πολλή δουλειά. Είναι δύσκολο σύστημα. Ο προπονητής βοηθάει όλα τα παιδιά, εξηγεί το πώς θέλει να παίζουμε και πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε όλοι».

Για το φιλικό με τη Γάνδη:

«Είναι πιο δυνατή ομάδα από την προηγούμενη, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ότι δουλεύουμε στις προπονήσεις. Είναι δύσκολο, γιατί είμαστε ακόμα στην προετοιμασία. Όποιος έχει παίξει μπάλα γνωρίζει ότι αυτή η περίοδος, είναι η πιο δύσκολη. Από τα πόδια ξεκινούν όλα».