«Μαρσάρουν» οι μπουλντόζες για Αγια-Σοφιά

June 13, 2017
727 Views

Πλησιάζει η ώρα που το όνειρο θα αρχίσει να υλοποιείται… Εκτιμάται πως μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες η ΑΕΚ θα έχει στα χέρια της την οικοδομική άδεια και θα αρχίσουν τα πρώτα έργα για το νέο γήπεδο της ομάδας στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει αρχίσει η εξέταση του φακέλου για την υψομετρική μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όλες οι εγκρίσεις έχουν ληφθεί και απομένει ουσιαστικά η υπογραφή του Υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, για να τελειώσει το ζήτημα και εν συνεχεία, μέσα σε 15-20 μέρες, να βγει και η οικοδομική άδεια.

Στις τάξεις της ΑΕΚ είναι πανέτοιμοι για… δράση με το που έρθει η άδεια στα χέρια τους. Άλλωστε υπήρξε και σχετική συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τους συνεργάτες του τις προηγούμενες μέρες για να είναι άπαντες σε εγρήγορση, προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια μέρα.

Από εκεί και πέρα, από πλευράς ΑΕΚ και των ανθρώπων που τρέχουν το πρότζεκτ δεν επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα περί μείωσης της χωρητικότητας του γηπέδου στις 28.000 θέσεις. Ήδη μετά τις συνεδριάσεις του ΚΕ.ΣΑ. η πλευρά της «Ένωσης» δέχτηκε μια μικρή μείωση από τις 33.500 στις 31.400 θέσεις και αυτή αναμένεται να είναι και η τελική χωρητικότητα του γηπέδου.