Καταγγελία Παναθηναϊκού για Μάτος!

May 7, 2017
530 Views

Σε καταγγελία εις βάρος του Λέο Μάτος στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα προέβη ο Παναθηναϊκός για χτύπημα στον Μάρκους Μπεργκ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σύμφωνα με τη «Live Sport» και είναι ορατός ο κίνδυνος της βαριάς τιμωρίας για τον παίκτη του «δικεφάλου του Βορρά».

Αν ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ασκήσει δίωξη κατά του Μάτος, τότε πιθανότατα ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και ως εκ τούτου θα χάσει τον πρώτο γύρο των play offs που αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη Κυριακή.

Η καταγγελία έγινε την Παρασκευή και έχει την υπογραφή του αντιπροέδρου του «τριφυλλιού», Βασίλη Κωνσταντίνου. Σε αυτήν ο Παναθηναϊκός επικαλείται το άρθρο 34 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ σύμφωνα με το οποίο «οι προβλεπόμενες Πειθαρχικές Επιτροπές (ΕΠΟ και Επαγγελματικών Ενώσεων) είναι αρμόδιες για την επιβολή κυρώσεων και για τις πειθαρχικές παραβάσεις που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν τιμωρήθηκαν, διότι παρέλαβαν παντελώς της προσοχής του διαιτητή (άρθρο 34 παρ. 2 α ιι ΠΚ). Σε περίπτωση που τέτοιες πειθαρχικές παραβάσεις αποτυπώνονται στο οπτικοακουστικό υλικό των ΜΜΕ που καλύπτουν τον αγώνα, η εξουσία άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων (άρθρο 35 παρ. 1 ΠΚ)».

Υπενθυμίζεται, ότι στη φετινή περίοδο έχουν κάνει χρήση των συγκεκριμένων διατάξεων Ολυμπιακός και ΑΕΚ ώστε να τιμωρηθούν Πατίτο και Σεμπά για εκτός φάσης χτυπήματα σε μεταξύ τους αναμετρήσεις.