«Επίθεση» Μπαλτάκου σε Γιαννακόπουλο

April 20, 2017
1027 Views

Με γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, Δημήτρης Μπαλτάκος, επιτέθηκε στον «ισχυρό άνδρα» της «πράσινης»  ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου. Και την απαίτηση του να παραιτηθεί η υφιστάμενη διοίκηση και να αναλάβει άμεσα τον ερασιτέχνη. Ο επικεφαλής στον ερασιτέχνη έδωσε στη δημοσιοότητα επιστολή προς την ΚΑΕ. Στην οποία, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «προσχηματικά εμπόδια» και υποστηρίζεται ότι δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στη «μάνα του λόχου» για τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Α.Ο.: «Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ισχυρίστηκε ότι η παρούσα διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. δεν προτίθεται να αποχωρήσει κι ότι θέτει προσχηματικά εμπόδια στην όλη διαδικασία.

Κατόπιν αυτού είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε στη δημοσιότητα, με μεγάλη μας λύπη και κατά παραβίαση της πάγιας πρακτικής μας τα «εν οίκω μη εν δήμω», το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής, ώστε ο κάθε καλόπιστος Παναθηναϊκός να σχηματίσει ιδία άποψη για τα γεγονότα.

Κύριε Γιαννακόπουλε,

Πριν από οτιδήποτε άλλο, σας μεταφέρω την πίστη σύσσωμου του Δ.Σ. για πρόκριση στο Final 4. Η ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου μας έγινε μεγάλη γιατί ξέρει να κερδίζει πολέμους ακόμα και όταν χάνει μία μάχη.

Θέλω και επισήμως να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει για τον Α.Ο. το τελευταίο διάστημα. Κατόπιν της συνάντησης μελών του Δ.Σ. του Σωματείου με την Ομάδα Εργασίας σας, είμαστε σε θέση να σας επιβεβαιώσουμε πως κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς στην προσπάθεια μας να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα σας εντός του χρονικού ορίου που έχετε θέσει (30η Απριλίου 2017). Καθώς η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε πως παραδώσαμε:

Ι.Τον αγωνιστικό απολογισμό τμημάτων και ομάδων και τις υποχρεώσεις-δεσμεύσεις έως το τέλος την τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, 2. το τελευταίο επικαιροποιημένο καταστατικό του Συλλόγου, και

3. συμβάσεις με ιδιώτες για την εκμετάλλευση τμημάτων ή ακαδημιών όπως και τις αντίστοιχες εσόδων.

Αναφορικά με τους οικονομικούς ισολογισμούς, τις υποχρεώσεις προς Δημόσιο και Ιδιώτες και την έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας, αποτελεί δέσμευσή μας η παρουσίαση του συνόλου των στοιχείων, της τελευταίας 20ετίας, σε όλο το Παναθηναϊκό κοινό, μέσω Γενικής Συνέλευσης και Συνέντευξης Τύπου.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό της περιόδου 2016-2017 οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:

Σύμφωνα με τον ν. 2527/99, η ΠΑΕ και η Κ.Α.Ε. οφείλουν να δίνουν στον Α.Ο το 10% των καθαρών εισπράξεων τους από εισιτήρια. Η παρούσα διοίκηση της Π.Α.Ε., καθώς και της Κ.Α.Ε., υπό την ηγεσία του κ. Παύλου και κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, αλλά και την δική σας τα προηγούμενα χρόνια, κατέβαλλαν το ποσό αυτό είτε σε μηνιαία βάση είτε μετά από κάθε αγώνα, γεγονός το οποίο κάθε χρόνο λαμβάνεται υπόψιν για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Σωματείου. Όμως, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει καταβληθεί από πλευράς Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός προς τον Α.Ο. μηδενικό ποσό.

Ο προϋπολογισμός της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο οποίος προγραμματίστηκε βασισμένος στην παραδοχή ότι θα υπήρχαν μηνιαία έσοδα από πλευράς Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός της τάξης των 20.000 – 25.000 Ευρώ, έχει προ πολλού βγει εκτός στόχου. Το αποτέλεσμα έχει ταλαιπωρήσει αγωνιστικά τον Σύλλογο, αλλά και τις δεκάδες οικογένειες οι οποίες πιέζονται ασφυκτικά από την έλλειψη χρηματοδότησης. Ο Σύλλογος συντηρείται στην ζωή χάριν στην συνεπή χρηματοδότηση από την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και των χορηγών μας.

Καθώς η αγωνιστική χρονιά βαίνει στην λήξη της, για να σας παράσχουμε τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2016-2017 με σοβαρότητα, αλλά και για την ενημέρωση, όποκοφείλουμε βάσει νόμου, της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο., απαιτείται να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα για τα οφειλόμενα από την Κ.Α.Ε. τα οποία, δεδομένης της ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, τα υπολογίζουμε τουλάχιστον στις 300.000 Ευρώ ως προς το νόμιμο προβλεπόμενο μερίδιο του Α.Ο.

 

Συνεπώς είναι απαραίτητες από εσάς οι κάτωθι πληροφορίες:

1. Οι εκκαθαρίσεις των αγώνων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, 2. οι εκκαθαρίσεις των εισιτηρίων διαρκείας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, 3. οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας ανά θύρα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, και το 4. Ισοζύγιο γενικού καθολικού τελευταίου βαθμού στις 31.12.2016 και 31.03.2017, έτσι ώστε να αποσαφηνίσουμε το μέρισμα που δικαιούται, βάσει νόμου, ο Α.Ο. από τα κέρδη της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός.

Σχετικά με την κατάσταση των μελών του Συλλόγου σας πληροφορούμε πως έχουμε απευθύνει ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όσον αφορά στην ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου και αθλητικών εγκαταστάσεων του Α.Ο. στου Γουδή, διανύουμε περίοδο ιστορικής σημασίας. Ίσως χρειαστεί να εξαντληθεί η προθεσμία που έχετε θέσει ώστε να σας παρουσιάσουμε απτές εξελίξεις, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιάσουν το σύνολο των φιλάθλων μας.

Όλοι μαζί για διπλό μέσα στην Πόλη!»