Μόνο πρόστιμο στον Ολυμπιακό;

April 15, 2017
561 Views

Tο μέγεθος της τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού, μετά τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. θα εξαρτηθεί από αυτά που γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα.

Σε αυτό αναφέρεται ότι έγινε προπηλακισμός από δύο άτομα, χωρίς διακριτικά, έξω από την είσοδο των αποδυτηρίων, που σαν αδίκημα μπορεί να σταθεί ως «μεμονωμένο επεισόδιο στα αποδυτήρια».

Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 5ε. του πειθαρχικού κώδικα, προβλέπεται πρόστιμο από 20.000 έως 150.000 ευρώ.

Για τα επεισόδια που φέρονται να έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και αστυνομικών δυνάμεων, εφόσον χαρακτηριστούν «μεμονωμένα» προβλέπονται:

*Χρηματική ποινή 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου, εκτός των κερκίδων ή των αποδυτηρίων και του αγωνιστικού χώρου.

*Χρηματική ποινή 20.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στα αποδυτήρια, σε βάρος είτε μελών της φιλοξενούμενης ομάδας είτε μεταξύ οποιωνδήποτε άλλων παρευρισκομένων

Αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός

Στο παιχνίδι υπήρχαν δύο παρατηρητές από την ΕΠΟ. Στην έκθεση, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, γίνεται λόγος για απώθηση, εξύβριση και απειλή κατά του Περικλή Λασκαράκη, βοηθό παρατηρητή στο συγκεκριμένο αγώνα, η Ένωση του οποίου να σημειωθεί ότι πρόσκειται στην αντιπολίτευση της ΕΠΟ.

Εφόσον αυτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οι ποινές που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα είναι αυστηρές.

Στο άρθρο «28» για «απειλές κατά αξιωματούχου αγώνα» τονίζονται τα εξής.

«Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από 1 έως τρία 3 έτη».

Και καταλήγει: «Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεση βαθμών και, γ. υποβιβασμός ομάδας».

Το συγκεκριμένο είναι το άρθρο με το οποίο είχε κληθεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τα όσα είχαν συμβεί με τον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, τον Φεβρουάριο του 2016, για το πρωτάθλημα αλλά και ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός μετά την φραστική επίθεση στον βοηθό Κούρεντα μετά τον αγώνα Ατρόμητος – Ολυμπιακός, στον α’ γύρο.

Ο πρώτος είχε αθωωθεί γιατί ο Δ. Κύρκος σε κατάθεση του είχε υποστηρίξει ότι δεν αισθάνθηκε απειλή, σε αντίθεση με τον βοηθό, ο οποίος σε επιστολή το, υποστήριξε ότι είχε τρομοκρατηθεί.