Πόρισμα – σοκ για τις κρυφές κάμερες στην ΕΠΟ

April 10, 2017
477 Views

Κρυφές κάμερες ακόμα και στις εγκαταστάσεις της εθνικής στον Άγιο Κοσμά φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα δυο νέα πορίσματα της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, που αφορούν το σκάνδαλο με τους κοριούς στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση που βγήκε γίνεται λόγος για ατράνταχτα στοιχεία για παρακολούθηση παικτών και προπονητών με κάμερες αλλά και κοριούς που είχαν τοποθετηθεί κρυφά στο πάρκο Γουδή και στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Μάλιστα, “φωτογραφίζονται” ως υπεύθυνες οι δύο προηγούμενες διοικήσεις και τονίζεται πως τα πορίσματα θα πάνε στη δικαιοσύνη.

“Σε έλεγχο του “control room”, πίσω από τους κεντρικούς servers διαπιστώσαμε άνοιγμα στο δάπεδο από το οποίο ήταν σαφές πως αφαιρέθηκαν βιαίως πλακάκια. Διαπιστώθηκε, κάτω από το δάπεδο, η ύπαρξη τοποθετημένης βάσης, τυπικά κατάλληλης για να φιλοξενήσει καταγραφικό μηχανισμό, ο οποίος προφανώς κατέγραφε όλα τα στοιχεία από τις κρυφές κάμερες που εντοπίσαμε”, αναφέρει σε ένα σημείο του το πόρισμα ελέγχου ασφαλείας των εγκαταστάσεων της ΕΠΟ!

Η ανακοίνωση

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ασφαλείας, συμπληρωματικά στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδή και αιφνιδιαστικά στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά, που διενεργήθηκαν από ιδιωτική ανεξάρτητη εξειδικευμένη εταιρεία, από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας δίνονται στη δημοσιότητα τα δύο πορίσματα και ανακοινώνονται τα παρακάτω.

«Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, με οργή, βαθειά απογοήτευση και αίσθημα αισχύνης για όσα αποκαλύπτονται στην κοινή γνώμη στη διάρκεια της θητείας της, αναφορικά με τις προηγούμενες μεθόδους διοίκησης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, παραδίδει στην δημοσιότητα και αποστέλλει στη Δικαιοσύνη νέα πορίσματα, που πιστοποιούν την ύπαρξη εν λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης των υπαλλήλων της, των διεθνών παικτών και των εθνικών προπονητών στο προπονητικό κέντρο των Εθνικών Ομάδων στον Άγιο Κοσμά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και την αποκάλυψη υπόγειας εγκατάστασης για την τοποθέτηση μηχανισμού καταγραφής των παρακολουθήσεων στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο Γουδί.

Η ντροπή της τοποθέτησης των μηχανισμών αυτών, προφανώς επακόλουθο αντίστοιχων μηχανισμών που βρέθηκαν στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΠΟ και στην είσοδο των γραφείων της ΚΕΔ, βαρύνει όλους όσους υιοθέτησαν ή, αν γνώριζαν, δεν κατάγγειλαν τις πρακτικές αυτές και πλήττει βαριά το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Είναι ζήτημα τιμής, αλλά και καλώς νοούμενου συμφέροντος κάθε πλευράς που μετέχει στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο -επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής ομάδας, ένωσης σωματείων αλλά και κάθε ποδοσφαιρικού παράγοντα ατομικά- να μην σιωπήσει, να μην επιτρέψει οιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης μπορεί πιθανώς να επιχειρηθεί, αλλά να αποδοκιμάσει δημόσια τις πρακτικές αυτές και να συμβάλει έμπρακτα -δηλαδή επικουρώντας την ΠΔΕ της ΕΠΟ και τις αρμόδιες κρατικές αρχές- στην οριστική εξάλειψη τους και την τιμωρία των προσώπων που λέρωσαν το άθλημα με αυτές από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Πατήστε στα παρακάτω links για να δείτε τα δύο πορίσματα και… γελάστε με όσα προέκυψαν!