Ζέκα: «Μου έχουν δείξει μεγάλο σεβασμό, το ίδιο και εγώ»

March 27, 2017
576 Views

Ο Κάρλος Ζέκα απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και χθες (Σάββατο) έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την εθνική ομάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από την αναμέτρηση στο Βέλγιο, στην ιστοσελίδα της Πορτογαλίας «dn.pt», μίλησε γι’ αυτά τα δύο αυτά γεγονότα. Όπως είπε στην Ελλάδα του έχουν δείξει μεγάλο σεβασμό και τομ ίδιο νιώθει και αυτός. Ακόμα, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό αλλά και τα ντέρμπι «αιωνίων».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: «Είναι η κατάληξη μιας διαδικασίας που κράτησε σχεδόν ενάμιση χρόνο. Η αρχική μου πρόθεση ήταν απλά να πάρω την ελληνική υπηκοότητα, δεν είχε να κάνει με το να παίξω με την εθνική Ελλάδος. Αλλά αφού έγινε και αυτό όλα καλά».

Πως τον υποδέχτηκαν, ειδικά οι Σάμαρης, Μήτρογλου: «Με υποδέχτηκαν όλοι πολύ καλά. Τόσο ο Σάμαρης όσο και ο Μήτρογλου με ρώτησαν αν χρειαζόμουν κάτι και ήταν άμεσα διαθέσιμοι να με βοηθήσουν. Και φυσικά είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας».

Αν η κλήση του στην εθνική είναι ένδειξη εκτίμησης του Σκίμπε στην αξία του: «Ναι σίγουρα ήταν πολύ καλό για μένα και δείχνει την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν από την εθνική ομάδα και μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που είμαι ο μόνος μη Έλληνας ποδοσφαιριστής σε αυτό το γκρουπ».

Την αντιμετώπιση των ΜΜΕ: «Ειλικρινά δεν έχω την παραμικρή ιδέα επειδή δεν διαβάζω τις ελληνικές εφημερίδες. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν θετικές και αρνητικές απόψεις, όπως συμβαίνει πάντα στην ζωή, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν με ανησυχεί».

Αν πέρασε κάποια τεστ: «Ναι, ήμουν σε ένα δωμάτιο με ακόμα πέντε ανθρώπους που κάναμε τεστ στα ελληνικά και ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία και την πολιτική στη χώρα. Ήδη γνώριζα πολλά για την Ελλάδα, οπότε έπρεπε απλά να διαβάσω λίγο. Δεν ξέρω αν πέρασα τις εξετάσεις με καλό βαθμό ή για λίγο. Δεν υπήρχε τελικό αποτέλεσμα. Αλλά τι σημασία έχει αφού πέρασα».

Αν βρεθεί αντιμέτωπος με την Πορτογαλία: «Δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Όταν έρθει αυτή η ώρα θα το δούμε. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ από τώρα για κάτι που μπορεί να μη γίνει».

Αν πιστεύει πως άξιζε περισσότερες ευκαιρίες στην εθνική Πορτογαλίας: «Όχι, όχι καθόλου. Είχα τις ευκαιρίες που είχα στην Πορτογαλία και μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω για αυτό. Δεν κρατάω κακία σε κανένα και έχω σεβασμό για τις επιλογές που γίνονται από όσους έχουν αυτή την αρμοδιότητα».

Τις σχέσεις, στην εθνική, παικτών Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στα δυο κλαμπ, αλλά μόνο ανάμεσα στους οπαδούς. Η ατμόσφαιρα στην Εθνική είναι υπέροχη και μπορώ να πω πως οι παίκτες των δυο ομάδων τα πάνε καλά ακόμα και όταν οι δυο ομάδες συναντιούνται στο γήπεδο και όχι μόνο όταν είναι συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια της Εθνικής».

Για την ένταση στα ντέρμπι: «Ναι υπάρχει. Αλλά αν ένας παίκτης δε νοιώθει ένταση στα ντέρμπι τότε δεν κάνει τίποτα στο ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές υπάρχουν προβλήματα, για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2015 το ματς αναβλήθηκε επειδή υπήρχαν κάποια επεισόδια πριν το ματς αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς παίκτης δεν έχει χτυπηθεί έως τώρα, οπότε δεν φοβάμαι».

Πως εξηγεί την αντιμετώπιση του στην Ελλάδα: «Είναι αλήθεια ότι μου έχουν δείξει μεγάλο σεβασμό εδώ αλλά και από εμένα τα αισθήματα είναι τα ίδια και νοιώθω πολύ καλά στην χώρα. Πιθανότητα είδαν ότι είμαι καλός ποδοσφαιριστής και καλός επαγγελματίας. Όσο για το γεγονός ότι έγινα τόσο γρήγορα αρχηγός στην ομάδα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα όλοι οι παλιοί παίκτες είχαν φύγει. Χωρίς αμφιβολία βέβαια νοιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα».

Αν θα επέστρεφε στην Πορτογαλία: «Δεν το έχω σκεφτεί αυτό σαν ιδέα. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα».

Γιατί δε σκοράρει περισσότερο: «Όταν έφτασα στην Ελλάδα έπαιζα σαν δεξί εξτρέμ. Τα τελευταία χρόνια παίζω ως εξάρι και δεν μπαίνω πολύ στην περιοχή για να τελειώσω φάσεις».

Για τη Σετούμπαλ: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είναι μια διαφορετική ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια, καλύτερα δομημένη και αυτό οφείλεται στον Ζοζέ Κουσέιρο ο οποίος είναι σπουδαίος προπονητής. Είμαι χαρούμενος που έχουν πετύχει την παραμονή και έχουν καλά αποτελέσματα κόντρα στα μεγάλα κλαμπ».