Σαββίδης: «Σημαντική στιγμή για μένα»

March 24, 2017
513 Views

Ο Ιβάν Σαββίδης έτυχε θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο του Νιού Τζέρσι, όπου τον υποδέχθηκαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης και εκπρόσωποι του ποντιακού συλλόγου «Κομνηνοί».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που παράλληλα είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας τιμάται από τους ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς θα είναι τελετάρχης της παρέλασης, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη, επί 79 συνεχόμενα χρόνια, στις 25 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στην προσωπική ιστοσελίδα του κ. Σαββίδη «για πρώτη φορά στην ιστορία, ο τελετάρχης της παρέλασης είναι Έλληνας που κατάγεται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», με τον Έλληνα ομογενή επιχειρηματία να δηλώνει λίγο μετά την άφιξη του στη Νέα Υόρκη:

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για μένα προσωπικά, και για τους Έλληνες της Ρωσίας, καθώς και όλου του μετασοβιετικού χώρου. Αυτή η απόφαση μπορεί να θεωρηθεί ως πράξη αναγνώρισής μας, ως ενός σημαντικού και μεγάλου μέρους της παγκόσμιας ελληνικής Διασποράς. Πιστεύω ότι έγινε ακόμη ένα βήμα προς την ενότητα του Απανταχού Ελληνισμού».

Το πρόγραμμα στη Νέα Υόρκη

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Αμερικής, καθώς και με τα μέλη του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ στα εγκαίνια των γραφείων του.