Εμποκού: «Περνάω καλά στον Παναθηναϊκό»

March 23, 2017
525 Views

Στην ψυχολογία που υπάρχει στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Λεωφόρου αναφέρθηκε ο Πολ-Ζοσέ Εμποκού και τόνισε ότι το «τριφύλλι» αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό έχει όλους του τους αντιπάλους στην Ελλάδα.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το πρώτο του εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό: «Αισθάνομαι υπέροχα. Είναι σημαντικό να παίζεις σε μεγάλα παιχνίδια. Ειδικά όταν έχεις καλή απόδοση και νικάς. Νιώθω πολύ όμορφα. Είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ντέρμπι πέρασε, δεν έχουμε περιθώρια να μείνουμε σε αυτό. Πρέπει να έχουμε ανάλογη απόδοση στα επόμενα παιχνίδια».

– το αν θεωρεί πως το 1-0 στο ντέρμπι αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα: «Κάθε άλλο. Μας έμεινε μία πικρία, γιατί με την απόδοση που είχαμε και τις ευκαιρίες που χάσαμε, θα μπορούσαμε να νικήσουμε με περισσότερα γκολ. Κυρίως, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Όμως, δεν έχει νόημα να το σκεφτόμαστε, η κατάσταση δεν αλλάζει και πρέπει να δώσουμε το καλύτερο δυνατό μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν».

– την ψυχολογική ώθηση που πήρε ο Παναθηναϊκός από το ντέρμπι: «Εμείς θέλουμε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι. Είτε ο αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός είτε ο Ηρακλής είτε η Βέροια. Για να έχουμε καλή ψυχολογία, πρέπει να συνεχίσουμε να νικάμε. Εάν μετά τη νίκη, έρθει μία ήττα στο επόμενο παιχνίδι, δεν θα είναι καλό. Αυτή τη στιγμή αγωνιστικά και ψυχολογικά, είμαστε στα ύψη. Νιώθουμε ότι τους έχουμε όλους. Αλλά πρέπει να είμαστε σταθεροί».

-το αν δεν είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια και πού οφείλεται αυτό: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Σε άλλα παιχνίδια έχουμε σκοράρει πιο δύσκολα γκολ και αυτή τη φορά χάσαμε κάποια εύκολα. Μερικές φορές είσαι πιο συγκεντρωμένος, άλλες είσαι άτυχος. Νομίζω ότι ήταν λίγο απ’ όλα… Θέλαμε να τα βάλουμε και να πετύχουμε μια πιο μεγάλη νίκη, αλλά και το 1-0 είναι σημαντικό».

-την επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού εν αντιθέσει με τον πρώτο γύρο και το τι έχει αλλάξει από τότε: «Δεν μπορώ να ξέρω τι δεν έχουν κάνει καλά στον Ολυμπιακό. Ξέρω όμως ότι έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ, αποδίδουμε καλύτερα και σκοράρουμε περισσότερο. Τότε, δεν μας έβγαιναν κάποια πράγματα, τώρα μας βγαίνουν πιο εύκολα. Είναι πολλά μικρά πράγματα που έχουμε διορθώσει, αλλά ακόμα έχουμε πολλά πράγματα να φτιάξουμε».

– το μέλλον του: «Εγώ περνάω καλά στην Αθήνα, η οικογένειά μου έχει προσαρμοστεί και ο Παναθηναϊκός με καλύπτει. Ωστόσο, ανήκω στην Κιέβο και έχω εξηγήσει ότι για να μείνω, πρέπει να έχω την άδειά της. Οπότε είναι υπόθεση των ομάδων να συμφωνήσουν και έπειτα θα μιλήσω και εγώ. Προς το παρόν, είμαι συγκεντρωμένος στον Παναθηναϊκό, δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και θέλω να βοηθήσω στην επίτευξη των στόχων».

-το ταξίδι στην Κινσάσα λόγω εθνικής και θα λειτουργήσει επιβαρυντικά για τον ίδιο: «Κάθε ταξίδι έχει την κούρασή του, πόσο μάλλον όταν ταξιδεύεις τόσα χιλιόμετρα και αλλάζεις πτήσεις. Όμως η διακοπή διαρκεί αρκετές ημέρες και θα επιστρέχω εγκαίρως, ώστε να είμαι σε καλή κατάσταση για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Άλλωστε, νιώθω ενοχλήσεις και ίσως δεν μείνω πολύ στην πατρίδα μου».