Μια Κυριακή από τα παλιά στη Νέα Φιλαδέλφεια

March 12, 2017
622 Views

Η Νέα Φιλαδέλφεια ζει και πάλι σήμερα, σε ρυθμούς ΑΕΚ. Όπως παλιά. Με μια εικόνα που έρχεται από το παρελθόν και θα πηγαίνει στο μέλλον. Την ίδια ώρα που ο Μανόλο Χιμένεθ θα ανακοινώνει στους παίκτες του τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, όλος ο υπόλοιπος οργανισμός της ΑΕΚ, έχει ραντεβού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι οργανωμένοι οπαδοί, οι παλαίμαχοι, η Ερασιτεχνική αλλά και προσφυγικά σωματεία, ενώνουν την φωνή τους υπέρ της κατασκευής του νέου γηπέδου. Με κόσμο που θα ταξιδέψει ακόμα και από την επαρχία, προκειμένου να βρεθεί στις 16.00 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σαν να υπήρχε κανονικά το γήπεδο και να ήταν μέρα παιχνιδιού. Προκειμένου να υπάρξει ξανά το γήπεδο. Αυτό θα ζητήσουν όσοι θα βρεθούν σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να αποκτήσει ξανά η ΑΕΚ το δικό της σπίτι, στην δική της πόλη.

Η πρωτοβουλία για κάλεσμα σε συλλαλητήριο για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανήκει στην Original. Όμως υπήρξε και άμεση ανταπόκριση και των υπολοίπων συνδέσμων. Το ραντεβού είναι για τις 16.00 στον χώρο που βρισκόταν το παλιό γήπεδο και πρόκειται να κτιστεί το καινούργιο. Ενώ έχουν οργανωθεί πολλές εκδρομές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο έχει ανταποκριθεί και θα δώσει το παρών ο σύνδεσμος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, αλλά και τμήματα της Ερασιτεχνικής, ενώ παρουσία θα έχουν και προσφυγικά σωματεία που έχουν συντονιστεί και κινούνται υπέρ της κατασκευής του νέου γηπέδου. Μόλις ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο, ο κόσμος θα μετακινηθεί από τη Νέα Φιλαδέλφεια στο Ολυμπιακό Στάδιο, για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Το μήνυμα της ΑΕΚ

Η επίσημη ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή, κράτησε αποστάσεις ως προς το οργανωτικό κομμάτι του συλλαλητηρίου. Κυρίως διότι είναι μια πρωτοβουλία των οργανωμένων οπαδών την οποία η ΠΑΕ δεν ήθελε με οποιοδήποτε τρόπο να «καπελώσει» ή να ποδηγετήσει. Πάντως το μήνυμα που με κάθε τρόπο προσπάθησαν να περάσουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ήταν «μην επιτρέψετε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί το αγώνα σας και την αγωνία σας για το γήπεδο. Να είναι ένα ειρηνικό συλλαλητήριο». Ουσιαστικά έκκληση απεύθυναν οι άνθρωποι της ομάδας, προκειμένου να υπάρξει μόνο φωνή διαμαρτυρίας για το γήπεδο και τίποτε άλλο.