Στεφανίδη: «Ήθελα να δείξω γιατί κέρδισα στο Ρίο»

March 5, 2017
827 Views

Το φινάλε της συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση, τη βρήκε αγκαλιά με την ελληνική σημαία. Εικόνα γνώριμη πλέον για την Κατερίνα Στεφανίδη, που τα τελευταία χρόνια έχει συνδέσει το όνομα της με …το βάθρο των κορυφαίων διοργανώσεων. Η Ελληνίδα πανηγύρισε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα -με έξυπνη στρατηγική- κόντρα στην Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ, η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο κατάφερε να περάσει με την πρώτη τα 4.80 και 4.85 μέτρα, άλματα που την έστειλαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τα 4.85 της Στεφανίδη αποτελούν και την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη.

“Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Τα δοκιμαστικά ήταν μέτρια και αυτό με επηρέασε. Στην αρχή είπαμε με τον Μιτς να πάμε πίσω τη φορά μου, τελικά μετά την παρουσίαση αποφασίσαμε να μην αλλάξω τίποτε”, είπε η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: “Οταν η Ρίζιχ πέρασε το 4,70 μ., ένιωσα μια πίεση, γιατί σκέφτηκα πως πρέπει να περάσω το 4.75 μ.., όταν, όμως, πέρασε κι εκείνο το ύψος ξαφνικά ενεργοποιήθηκα. Είπα τώρα θα μπεις και θα κάνεις ένα φουλ άλμα στα 4,80 μ. και το έκανα”.

Αναφορικά με το αν σκέφτηκε στη διάρκεια του αγώνα πως…κάτι μπορεί να πάει στραβά, είπε: “Δεν κάνω ποτέ κακές σκέψεις μέσα στον αγώνα. Πάντα προσπαθώ να βρω τη θετική πλευρά, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν δύσκολα. Οταν ο πήχης είχε ανέβει στα 4.80 μ. τότε σκεφτόμουν…πρέπει να το κάνεις να δείξεις γιατί κέρδισες τον αγώνα στο Ρίο. Ηταν και η ατμόσφαιρα πολύ ωραία και αυτό μου έδινε μια επιπλέον θετική ώθηση”.

Η Κατερίνα Στεφανίδη παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια σειρά σπουδαίων διακρίσεων και την κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων, δεν θεωρεί πως είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή αθλήτρια του επί κοντώ, “Πάντα υπάρχουν αθλήτριες που πηδάνε καλά. Εχω πάει καλά σε αρκετά Πρωταθλήματα, έχω πηδήσει καλά και ελπίζω πως θα συνεχίσω να το κάνω και τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικά όλα όσα έχω πετύχει, όπως και η σταθερότητα που δείχνω. Νομίζω πως θα μπορώ να αγωνίζομαι στο ίδιο επίπεδο για αρκετά χρόνια”.

Η 27χρονη, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας επιστρέφει τη Δευτέρα (12.30 το μεσημέρι) στην Ελλάδα προκειμένου να ξεκουραστεί κι έπειτα να κάνει το σχεδιασμό για τη θερινή σεζόν. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου είναι η επόμενη αγωνιστική πρόκληση της σπουδαίας αθλήτριας.