Σε Γερμανία ή Τουρκία το Euro 2024

March 4, 2017
475 Views

Η προθεσμία της UEFA για υποβολή υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις δύο φάκελοι κατατέθηκαν επίσημα στα γραφεία της στη Νιόν.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη γερμανική υποψηφιότητα και για την τουρκική υποψηφιότητα, αφού την τελευταία στιγμή η σκανδιναβική συμμαχία έκανε πίσω.

Μάλιστα ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, για να του υποβάλλει το σχετικό αίτημα προ ημερών, ενώ η Τουρκία είχε καταθέσει το δικό της από τον Φεβρουάριο.

Η τελευταία εκκρεμότητα ήταν οι βόρειες χώρες, που σχεδίαζαν συνυποψηφιότητα με Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, ωστόσο ο πρόεδρος της σουηδικής ΠΟ, Καρλ Έρικ Νίλσον, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το πρότζεκτ είχε απορριφθεί. “Αντιληφθήκαμε ότι δεν έχουμε αρκετά στάδια για να αιτηθούμε την ανάληψη του Euro 2024”, τόνισε.

Να τονιστεί πως η UEFA θα ανακοινώσει στις 10 Μαρτίου 2017 τις χώρες που έθεσαν υποψηφιότητα, στις 27 Απριλίου 2018 θα κατατεθούν οι φάκελοι και τον Σεπτέμβριο του 2018 θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια χώρα.