Δίκη Μαρινάκη: Αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως από Σισέ

February 22, 2017
567 Views

Επεισοδιακή η μέρα στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά. Μετά την εκκένωση των επτά ορόφων του κτιρίου λόγω τηλεφωνήματος για τοποθέτηση βόμβας, όλοι επέστρεψαν στην αίθουσα για τη δίκη Βαγγέλη Μαρινάκη και Τζιμπρίλ Σισέ, που όμως δεν άρχισε καθώς ανέκυψαν δύο ζητήματα.

Η πλευρά του Τζιμπρίλ Σισέ κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως έδρας (ονόματι Γκαμηλιέρι), επειδή ήταν η ίδια που είχε «εισβάλει» στον ΣΚΑΪ (με τη διαδικασία αυτοφώρου κατά του Κυριάκου Θωμαΐδη για την εκπομπή «Δίκη») με αστυνομικό που ήταν αποσπασμένος στην ασφάλεια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από την πλευρά της, η πλευρά Μαρινάκη αναφέρει πως είναι παράνομη η παράσταση της πολιτικής αγωγής και το πληρεξούσιο του Τζιμπρίλ Σισέ προς τους δικηγόρους του, καθώς υπάρχει παρέλευση της πενταετίας και δεν μπορεί να ζητήσει κάτι τέτοιο ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής. Η πλευρά του Σισέ υποστήριξε πως η αγωγή κατατέθηκε δύο μέρες πριν παρέλθει η πενταετία.

Αναμένεται, λοιπόν, η απόφαση της έδρας για τα δύο αυτά ζητήματα, προκειμένου να περάσουμε στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης. Πρόθεση του δικαστηρίου είναι να εξεταστεί άμεσα η υπόθεση, καθώς όπως ειπώθηκε από την έδρα ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παλαίμαχος (εδώ και λίγες εβδομάδες) ποδοσφαιριστής αξιώνει το συμβολικό ποσό των 40 ευρώ ως ηθική ικανοποίηση για τη βλάβη που υπέστη.