Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Δεύτερη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Πάτρα με τη συμμετοχή 1.100 παιδιών

February 15, 2017
561 Views

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές- ρεκόρ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017, στην Πάτρα, η δεύτερη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο πλημμύρισε από τον ενθουσιασμό περισσότερων από 1.100 παιδιών που, μαζί με 1.500 γονείς και συνοδούς, πήραν μέρος στο φεστιβάλ. Δυναμικό παρών έδωσαν συνολικά 11 ακαδημίες από τους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές και συμμετέχοντας ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων, όπως τοξοβολία, ξιφασκία και ταε κβον ντο. Παράλληλα, γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν σεμινάρια και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια που αφορούν θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Επόμενο ραντεβού για τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στο Άργος
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επόμενη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Ήδη οι μικροί αθλητές της Πελοποννήσου ανυπομονούν για το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στο Άργος.

Γονείς και παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ θα «ταξιδέψουν» κι εφέτος συνολικά σε δέκα περιοχές σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την επικράτεια, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών.

Οι επόμενοι σταθμοί των φεστιβάλ:
· 19.02 – Άργος
· 05.03 – Θεσσαλονίκη
· 12.03 – Περιστέρι
· 19.03 – Ιωάννινα
· 02.04 – Ξάνθη
· 07.05 – Θεσσαλονίκη
· 14.05 – Βόλος
· 28.05 – Καλλιθέα