Η Τουρκία θα καταθέσει υποψηφιότητα για το Euro 2024

February 15, 2017
551 Views

Υποψήφια για την ανάληψη του Euro 2024 θα είναι η Τουρκία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε καλές πιθανότητες» τόνισε ο «ισχυρός άνδρας» της TFF στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία θα καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητα της στις 2 Μαρτίου και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να διοργανώσουμε με επιτυχία τους αγώνες».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν παρουσία του υπουργού αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Ακίφ Καγκατάι Κιλίτς, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της ομοσπονδίας για την ανάληψη του Euro. Να σημειωθεί πως η Τουρκία έχει καταθέσει υποψηφιότητα και για το Euro του 2020, αλλά θα αποσυρθεί, θεωρώντας πως έχει μεγαλύτερες ελπίδες να διεκδικήσει τους αγώνες τέσσερα χρόνια αργότερα.

Μεγάλος αντίπαλος για τη διοργάνωση του 2024 θα είναι η Γερμανία, που ήδη έχει καταθέσει την υποψηφιότητα της.

Οι Γερμανοί αποφάσισαν να καταθέσουν υποψηφιότητα για να διοργανώσουν το τέταρτο μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά, μετά τα παγκόσμια κύπελλα του 1974 και 2006 και του Euro 1988. «Οκτώ χρόνια μετά τη μοναδική εμπειρία του Μουντιάλ ο χρόνος είναι κατάλληλος για ένα νέο καλοκαιρινό παραμύθι στη Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βόλφσγκανγκ Νίερσμπαχ, και κατέληξε:

«Η τελευταία ευρωπαϊκή διοργάνωση που ανέλαβε η ομοσπονδία ήταν το πρωτάθλημα του 1988. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες, καθώς η ομοσπονδία δίνει πάντα το καλύτερο παράδειγμα πρς την FIFA και την UEFA, όταν στο παρελθόν είχε αναλάβει κορυφαίες διοργανώσεις».