Διπλή γιορτή για τις ελληνικές ιπποδρομίες

February 11, 2017
1100 Views

Διπλή γιορτή ήταν η σημερινή για τις ελληνικές ιπποδρομίες, όπου γιόρτασαν τον ένα χρόνο από την ίδρυση της εταιρίας, ενώ βραβεύτηκαν και οι κορυφαίοι για το 2016. Στη λαμπρή εκδήλωση παρευρέθηκε όλη η οικογένεια της ιπποδρομίας, καθώς και πολλά πρόσωπα που έχουν αφήσει εποχή στον ελληνικό αθλητισμό.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και να γιορτάσουμε μαζί τον ένα χρόνο της εταιρίας. Ένα χρόνο γεμάτο προκλήσεις, αλλά και ένα χρόνο άκρως παραγωγικό» ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου των ελληνικών ιπποδρομιών Νταμιάν Κόουπ και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος για την εξέλιξη που είχαμε σ? αυτόν τον χρόνο. Καταφέραμε οι αγώνες να είναι ανταγωνιστικοί, αλλά και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των αναβατών και των καθαρόαιμων. Όπως όλοι γνωρίζεται είμαι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί οι ιπποδρομίες είναι το 2ο άθλημα, αλλά και η δουλειά που έχουμε κάνει εδώ είναι μεγάλη. Όσοι έρχονται στην Ελλάδα μένουν έκπληκτοι με τις υποδομές μας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο α΄ αντιπρόεδρος των ελληνικών ιπποδρομιών Σπύρος Φωκάς. «Για όλους μας ήταν μια χρονιά ορόσημο. Κάνουμε σταθερά βήματα και προχωράμε με επιτυχία. Έχουμε αρωγούς όλη την ιπποδρομιακή κοινότητα και καταφέραμε να επενδύσουμε πολλά χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016 δώσαμε 2.2 εκατομμύρια ευρώ σε έπαθλα και πετύχαμε την αλλαγή του κλίματος στις ελληνικές ιπποδρομίες».

Ο β΄ αντιπρόεδρος των ελληνικών ιπποδρομιών Οδυσσέας Χριστοφόρου αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει όλοι. «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές. Η αλλαγή σελίδας δεν ήταν εύκολη, αλλά η σκληρή δουλειά πιάνει τόπο» τόνισε αρχικά ο Χριστοφόρου και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς στη σημερινή γιορτή δεν είμαστε όλοι. Λείπει ο Γιώργος Πολίτης, που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας».

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολλοί διάσημοι αθλητές, καθώς και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι: Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιώργος Βαρδινογιάννης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Μιχάλης Κακιούσης, Γιάννης Σιούτης, Φανή Χαλκιά, Μίμης Δομάζος, Λευτέρης Πανταζής, Βάνα Μπάρμπα, Θοδωρής Μαραντίνης και Νίκος Μακρόπουλος.

 

Οι κορυφαίοι για το 2016 ήταν οι:

Ιδιοκτήτες

1 Στάβλοι Θεοδωράκη (23 νίκες)

2 Στάβλοι Καλαμαριάς

3 Στάβλοι Ιπποτράστ

 

Προπονητές

1 Χρήστος Κουβαράς (59 νίκες)

2 Παναγιώτης Θεολόγου

3 Χάρης Χαραλάμπους

 

Αναβάτες

1 Παναγιώτης Δημητσάνης (69 νίκες)

2 Κώστας Ματσοράκης

3 Εντιόν Τσέλα

 

Πολυνίκης ιπποπαραγωγός

1 Ιπποφορβείο Ελιάς (13 νίκες)

 

Νέος αναβάτης

1 Μάριος Κουμπαράκος (5 νίκες)

 

Πολυνίκης ίππος

1 Σαχ Σεχραγιάρ (10 νίκες)