Θέλει να μείνει ο Εμποκού

February 10, 2017
595 Views

Η εξαιρετική αγωνιστική εικόνα του Ζοσέ-Πολ Εμποκού αλλά και η εξωαγωνιστική στάση και συμπεριφορά του έχουν ενθουσιάσει τους Νίκο Λυμπερόπουλο και Μαρίνο Ουζουνίδη, οι οποίοι αποφάσισαν να κινήσουν από τώρα τις διαπραγματεύσεις με την Κιέβο Βερόνα προκειμένου να κρατήσουν τον Αφρικανό άσο στο «τριφύλλι» και μετά το πέρας του δανεισμού του.

Ο Παναθηναϊκός έχει τα δικαιώματα του 24χρονου μεσοεπιθετικού με ενοίκιο μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, αλλά, μετά από τη συζήτηση των ιθυνόντων του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας, ο Λυμπερόπουλος ξεκίνησε ήδη εδώ και λίγες ημέρες τις επαφές με τον ιταλικό σύλλογο θέλοντας να αποκτήσει ένα χρονικό πλεονέκτημα έναντι πιθανών «μνηστήρων» που δεδομένα θα προκύψουν μετά το εξαιρετικό τουρνουά που έκανε ο Εμποκού τον Γενάρη στην Γκαμπόν.

Η προοπτική των διαπραγματεύσεων με την Κιέβο αφορούν είτε το ενδεχόμενο αγοράς του (αν αυτό καταστεί εφικτό, σε τιμή πολύ μικρότερη της ρήτρας, που είναι κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ) είτε την επέκταση του δανεισμού του για έναν χρόνο ακόμα. Με το «τριφύλλι» να είναι διατεθειμένο ακόμη και να πληρώσει ένα εύλογο ποσό για την περαιτέρω ενοικίασή του, εάν δεν βρεθεί κάποια λύση στη φόρμουλα της αγοράς του. Είναι πιθανό δε στο τραπέζι της κουβέντας με τους Ιταλούς να πέσει και μια τρίτη πρόταση, με προοπτική εξαγοράς ενός μέρους των δικαιωμάτων του Εμποκού αντί ενός χαμηλού ποσού.

Το θετικό της υπόθεσης για τον Παναθηναϊκό είναι ότι και ο ίδιος ο Εμποκού, που έχει συμβόλαιο με την Κιέβο έως το καλοκαίρι του 2019, είναι ενθουσιασμένος από την παρουσία του στους «πράσινους» και επιθυμεί με τη σειρά του να παραμείνει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στο «τριφύλλι» και μετά το καλοκαίρι. Και το έχει διαμηνύσει αυτό ήδη (και) στους δικούς του ανθρώπους, δείχνοντας διάθεση για να πιέσει κι ίδιος την Κιέβο προκειμένου να παραμείνει στο «τριφύλλι» και την επόμενη σεζόν.