Σε κρίση Λέστερ και Ρανιέρι

February 2, 2017
648 Views

Οι φίλαθλοι επικρίνουν τους ιδιοκτήτες της Λέστερ για την απουσία της ομάδας από την μεταγραφική αγορά του χειμώνα, οι εφημερίδες σημειώνουν τα τεχνικά προβλήματα της ομάδας και κάποιοι αρχίζουν να αμφιβάλουν σχετικά με το έργο του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Η κρίση στη Λέστερ έχει διαφορετικές ερμηνείες, όμως αυτή που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι η δέκατη έκτη θέση στην Premier και οι δύο βαθμοί από την κόκκινη γραμμή της ζώνης του υποβιβασμού. Στο πρωτάθλημα, η τελευταία επιτυχία, ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2016: 1-0 επί της Γουέστ Χαμ. Από εκείνη την ημέρα και μετά, μία ισοπαλία και τρεις ήττες στη σειρά.

Η εικόνα της επίθεσης πολύ κακή: το γκολ του Σλιμανί , στο 1-0 με την Γουέστ Χαμ, ήταν το τελευταίο στην Premier League. Ο Βάρντι, με πέντε γκολ μέχρι τώρα, είναι το σύμβολο της αγωνίας για τις «Αλεπούδες». Αλλά και η άμυνα δεν πάει καλύτερα: 38 γκολ παθητικό. Και η μεσαία γραμμή τα ίδια.

Ο Μαχρέζ, ο πιο ταλαντούχος παίκτης της, δείχνει τα όρια λέγοντας: να φτάσουμε στην κορυφή ήταν δύσκολο, να παραμείνουμε ακόμη περισσότερο».

Πώς θα ξεπεραστεί η κρίση; « Δουλειά, περισσότερη δουλειά και εμπιστοσύνη, «λέει ο Κλαούντιο Ρανιέρι. «Η Λέστερ προέρχεται από τρεις σεζόν με υψηλό άγχος. Πρώρα η άνοδος, μετά η απίστευτη σωτηρία τελικά η κατάκτηση του τίτλου. Τρία χρόνια αργά ή γρήγορα, θα έκαναν λογαριασμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να έχουμε σαφείς στόχους. Στόχος μας είναι οι σαράντα βαθμοί, προκειμένου να επιβιώσουμε. Και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε».