Πέφτουν οι υπογραφές Superleague – Σαββίδη για τη χορηγία

February 2, 2017
551 Views

Στις 21 Οκτωβρίου το διοικητικό συμβούλιο της Superleague ψήφισε την πρόταση της εταιρείας Dimera, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, για χορηγία στο πρωτάθλημα της Superleague, οι υπογραφές όμως θα πέσουν 3,5 μήνες αργότερα, συγκεκριμένα την ερχόμενη εβδομάδα.

Μεσολάβησε η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, μία από τις οποίες είχε καταλήξει στην εταιρεία του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Στη συμφωνία πάντως υπήρχε και ο όρος ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν ακυρώνεται το deal και θα τεθεί σε εφαρμογή με άλλες εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη.

Οι υπογραφές, λοιπόν θα πέσουν την επόμενη εβδομάδα, η συμφωνία θα τεθεί και ισχύ με την Dimera Group και η Λίγκα θα βάλει 5 εκατ ευρώ για δύο χρόνια στα ταμεία της. Παρά το γεγονός πως πέρασαν 3,5 μήνες και το πρωτάθλημα είναι στον β’ γύρο, το ποσό για τη φετινή χρονιά (2,250 εκατ. ευρώ, ενώ για του χρόνου είναι 2,750 εκατ. ευρώ) δεν θα μειωθεί αφού η καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβολαίων δεν έγινε με την υπαιτιότητα της Λίγκας, όπως τόνιζαν στον συνεταιρισμό.

Το πρωτάθλημα θα πάρει το όνομα «Σουρωτή», της ανώνυμης εταιρείας εμφιαλώσεως και εμπορίας μεταλλικού νερού στην οποία ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ απέκτησε στα τέλη του προηγούμενου έτους ποσοστό της τάξης του 45%, ενώ στις πινακίδες στα γήπεδα θα διαφημίζεται το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης μίσθωσε για 40 χρόνια και στα σορτσάκια των ομάδων η εταιρεία Hellenic Distribution Company (HDC), με την οποία ο δικέφαλος θα συνεργάζεται μέχρι το τέλος της σεζόν τουλάχιστον.