Το Hyundai i30 αισιοδοξεί να πάρει σημαντικό ποσοστό από το μερίδιο αγοράς

January 20, 2017
581 Views

Το Hyundai i30 είναι το μοντέλο που αντιπροσωπεύει επάξια την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη. Ενσαρκώνει πάνω στο σχεδιαστικό του πλάνο όλα τα στοιχεία της εταιρείας, καθώς διαθέτει φυσικές γραμμές, εκλεπτυσμένες επιφάνειες και νεανική εμφάνιση που χαρακτηρίσουν -άλλωστε- τα περισσότερα μοντέλα της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το μπροστινό μέρος του i30 το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο στο δρόμο. Διακρίνονται οι προβολείς τύπου LED (χαμηλής και υψηλής δέσμης) και τα LED ημέρας, καθώς και οι κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι. Η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή και η πίσω αεροτομή κάνουν το μοντέλο περισσότερο δυναμικό και συμπαγές. Η κομψή σχεδίαση αντικατοπτρίζεται και στην αεροδυναμική που έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,30.

Το εσωτερικό είναι κομψό και ευρύχωρο. Η οθόνη στο ταμπλό είναι οκτώ ιντσών και ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες πλοήγησης, των μέσων ενημέρωσης και συνδεσιμότητας. Η καμπίνα προσφέρει άφθονο χώρο στους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Η αίσθηση του χώρου ενισχύεται από την προαιρετική πανοραμική γυάλινη οροφή. Το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από μια σειρά turbo μικρού κυβισμού βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες προσφέροντας μια δυναμική και αποδοτική οδηγική εμπειρία. Υπάρχουν τρεις βενζινοκινητήρες και ένας πετρελαιοκινητήρας. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του νέου 1.4 T-GDI υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου κινητήρα βενζίνης με 140 ίππους, τον 1.0 T-GDI υπερτροφοδοτούμενο τριών κυλίνδρων κινητήρα που αποδίδει 120 ίππους ή τον 1.4 MPI τετρακύλινδρο κινητήρα με 100 ίππους. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι ο 1.6-λίτρος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος που διατίθεται σε τρεις εκδόσεις απόδοσης ίππων (95, 110 και 133). Το i30 μείωσε το συνολικό του βάρος από τον προκάτοχό του κατά 28 κιλά, ενώ αύξησε την ακαμψία του κατά 22%. Διαθέτει τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας, έχοντας τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη σε λίγες εβδομάδες.