«Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες» στην Αθήνα

January 19, 2017
647 Views

Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης φιλοξενούνται τα φωτογραφικά πορτραίτα σύγχρονων γυναικών της Κίνας, σε μία έκθεση της Ένωσης Φωτογράφων της χώρας. Στιγμές καθημερινότητας ανώνυμων αλλά και επώνυμων γυναικών, διαφόρων ηλικιών, που ζουν στην ύπαιθρο ή σε πόλεις, συνθέτουν ένα γοητευτικό παζλ που φιλοδοξεί να προσφέρει στους επισκέπτες της έκθεσης την εικόνα της σύγχρονης κινέζας.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Φωκίων Δρόσος, Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας MyOdyssey, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φωτογράφων Κίνας κ. Li Ge, Aντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Αλέξανδρος Μοντιάνο, Υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς η Υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φωτογράφων Κίνας κ. Li Ge, o Aντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Αλέξανδρος Μοντιάνο και ο κ. Φωκίων Δρόσος, Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας MyOdyssey.

Στην ομιλία της η κα Κονιόρδου αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που διέπουν τις δύο χώρες και στην ελπίδα να ενισχυθούν οι πολιτιστικές ανταλλαγές στο χώρο της φωτογραφίας μέσα στο 2017, Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Η Υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φωτογράφων Κίνας κ. Li Ge.

Ο κ. Li Ge ανέφερε ότι η Κίνα κι η Ελλάδα είναι από τους αρχαιότερους πολιτισμούς με μακραίωνη ιστορία, γεγονός που δημιουργεί ένα ισχυρό θεμέλιο, για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές ανταλλαγές σήμερα. Η έκθεση είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να γνωρίσει τη σύγχρονη γυναίκα της Κίνας.

O κ. Μοντιάνο σημείωσε ότι η Αθήνα είναι σταθμός στο Δρόμο του Μεταξιού, επικοινωνεί και συνεργάζεται με πόλεις της Κίνας και μέσω του πολιτισμού, ενώ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται μια σειρά διμερών δραστηριοτήτων για το 2017.

Ο κ. Δρόσος καλωσόρισε με τη σειρά του τους καλεσμένους και το κοινό στην πρώτη από μια σειρά ανάλογων πολιτιστικών γεγονότων που θα φιλοξενηθούν στον πρώτο όροφο του εμβληματικού αθηναϊκού κτιρίου, όπου στεγάζονται επίσης τα γραφεία του Hellas Group στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των δράσεων της Hellas Group ο κ. Δρόσος αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα εγκαινιαστεί στη Σαγκάη το Hellas House, που θα συμβάλει στο όραμα του ομίλου για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, της γαστρονομίας και της φιλοξενίας στην Κίνα.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη συμβολή της MyOdyssey.
Θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και είναι ανοιχτή από Δευτέρα – Παρασκευή, από 10:00 – 16:00.
Ο Χώρος Τέχνης Ziller βρίσκεται στην οδό Βασιλικής 1 (1ος όροφος) πλ. Αγίας Ειρήνης (μετρό Μοναστηράκι).