Επανάσταση στην Κίνα: Τρεις ξένους στο γήπεδο προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί

January 15, 2017
639 Views

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας (CFA), μελέτησε αρκετό διάστημα τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς του κινεζικού ποδοσφαίρου.

Αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη νέα νομοθεσία που θα εισαγάγει η CFA για τη σεζόν που ξεκινά σε μόλις έξι εβδομάδες. Νομοθεσία που έχει αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιτίας της άφιξης πολλών κορυφαίων ξένων παικτών στο πρωτάθλημά της.

Συνέπειες, που όμως όπως φαίνεται θα πληρώσουν οι παίκτες που προέρχονται από την Ασία.

Μετά την τελευταία νομοθετική αλλαγή το 2009, οι κανόνες επέτρεπαν την συμμετοχή 3 + 1 ξένων παικτών σε κάθε ομάδα ανά παιχνίδι.

Η αναφορά στο «+1» αφορούσε μόνο παίκτες από την Ασία. Τώρα η CFA αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και αφήνει μόνο τρεις ξένους που μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα.

Η ομοσπονδία διατηρεί τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι ομάδες να έχουν πέντε ξένους παίκτες, χωρίς να έχει σημασία αν είναι κάποιος Ασιάτης . Μέχρι τώρα, κάθε σύλλογος θα μπορούσε να έχει πέντε αλλοδαπούς, αλλά ο ένας από αυτούς θα έπρεπε να είναι από την Ασία. Επίσης έως τώρα υποχρεωτικά αγωνιζόταν ένας παίκτης κάτω των 23 ετών. Τώρα οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι, ανάμεσα στους δεκαοκτώ παίκτες τουλάχιστον δύο να είναι κάτω των 23 ετών, ο ένας στην αρχική ενδεκάδα.

Χωρίς αμφιβολία, τα μεγάλα θύματα από τους νέους κανονισμούς είναι οι παίκτες από την Ασία, όμως μένει να φανεί πώς οι σύλλογοι θα αντιμετωπίσουν το δίλημμα, να έχουν πέντε ξένους στις ομάδες τους, αλλά μόνο να μπορούν να παίζουν τρεις την ίδια στιγμή, αφήνοντας έτσι δύο μεγάλα αστέρια στον πάγκο.