Ζιλμπέρτο Σίλβα : «Εφυγα δυσαρεστημένος…»

January 9, 2017
571 Views

Η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, με τον Βραζιλιάνο, τέως τεχνικό διευθυντή των «πρασίνων» να αδυνατεί να εξηγήσει τι πήγε λάθος και έφερε το «διαζύγιο».

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «insidefutbol.com» ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ανέφερε τα εξής

Ζιλμπέρτο, τι πήγε λάθος στον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω ακριβώς τι πήγε λάθος, αλλά εγώ πήρα την απόφασή μου. Αυτή είναι η ζωή. Μερικές φορές αρχίζεις με σχέδια και έχεις προσδοκίες, αλλά δεν δουλεύει, όπως θα ήθελες να δουλέψει».

Μετανιώνεις την απόφασή σου να δουλέψεις για τον Παναθηναϊκό;

«Δεν δούλευα απλά για 3 ή 4 ώρες, δούλεψα πάρα πολύ σκληρά και η αγάπη μου για τους φίλους του Παναθηναϊκού παραμένει η ίδια. Αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει. Ήθελα για να βοηθήσω την ομάδα και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες μας και με τον τρόπο που εγώ, οι οπαδοί και η ομάδα άξιζαν. Ο σεβασμός για αυτούς μένει ο ίδιος. Λαμβάνω τόσα πολλά μηνύματα αγάπης από τους οπαδούς, από πολύ κόσμο, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλο τον κόσμο και μου δίνουν υποστήριξη. Πολλοί άνθρωποι σοκαρίστηκαν με την κατάληξη, αλλά είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η ζωή. Πρέπει να προχωρήσουμε. Εύχομαι τα καλύτερα στον Παναθηναϊκό, είναι το λιγότερο που μπορώ να ευχηθώ στην ομάδα».

Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός σου προσέφερε το ρόλο του παγκόσμιου πρεσβευτή του συλλόγου;

«Το μόνο πράγμα που ξέρω είναι ό,τι διάβασα στις εφημερίδες. Δεν μιλήσαμε για αυτό. Δεν είχα καμία πρόταση να εκπροσωπήσω τον Παναθηναϊκό ως παγκόσμιος πρεσβευτής».

Τι ακολουθεί για σένα και την καριέρα σου;

«Χρειάζομαι ένα διάλειμμα με την οικογένειά μου, γιατί οι τελευταίοι επτά μήνες ήταν πολύ σκληροί για μένα. Πολύ δύσκολοι… Περισσότερο από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν είναι εύκολο να ανταποκριθείς σε τόσες απαιτήσεις, αλλά νομίζω ότι θα γυρίσω σπίτι μου και είμαι χαρούμενος με την απόφασή μου. Φυσικά, είμαι δυσαρεστημένος με τόσα πράγματα, αφού πίστευα ότι θα ήταν τελείως διαφορετικά και πολύ καλύτερα, αλλά ας προχωρήσουμε. Εύχομαι η ομάδα να βρει έναν τρόπο να δουλέψει και να επιτύχει αποτελέσματα».