Κινεζική ομάδα έκανε κρούση για τον Μπεργκ

January 3, 2017
502 Views

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό περιμένουν να δουν αν έχουν ισχύ και βάση τα ιταλικά δημοσιεύματα περί προχωρημένων επαφών της κινεζικής Ουχάν Ζαλ με την Κάλιαρι για τον Ιμπάρμπο (χωρίς να έχουν επί του παρόντος ενημέρωση ή επιβεβαίωση απ’ τον μάνατζερ του παίκτη), προκειμένου να βρεθεί -επιτέλους- μια άκρη στο κουβάρι που έχει δημιουργήσει ο Κολομβιανός, μια άλλη ομάδα απ’ την Κίνα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Μάρκους Μπεργκ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», πριν από λίγες ημέρες κινεζικός σύλλογος προσέγγισε ανεπίσημα τους «πράσινους» («enquiry», όπως είναι ο ακριβής όρος που χρησιμοποιείται στην ποδοσφαιρική αγορά), ζητώντας να μάθει λεπτομέρειες γύρω απ’ το οικονομικό στάτους της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Σουηδό φορ: Ητοι το ύψος των απολαβών του, τη χρονική διάρκεια, τις ρήτρες και τις προθέσεις του «τριφυλλιού» γύρω απ’ τον διεθνή Σουηδό. Μανατζερικές πηγές συμπληρώνουν πως η ομάδα που έκανε την εν λόγω προσέγγιση ήταν η Μπεϊζίνγκ Γκουοάν. Ο σύλλογος δηλαδή (Α’ Κατηγορίας) που είχε καταθέσει και πριν από ακριβώς έναν χρόνο προσφορά ύψους 7 εκατ. ευρώ προς τους «πράσινους» για τον «King Marcus», εισπράττοντας την αρνητική απάντηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να το συζητήσει. Επί του παρόντος δεν υπάρχει ακόμη επίσημη πρόταση από τους Κινέζους κι όλα κινούνται ακόμη σε διερευνητικό επίπεδο, εντούτοις πλέον θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν μας και τα εξής δεδομένα:

Στο νέο συμβόλαιο που έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί πριν από δύο μήνες ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Σουηδό επιθετικό (επέκταση συνεργασίας έως το 2019, με απολαβές που αγγίζουν το 1,2 εκατ. ευρώ), υπάρχει πλέον και ρήτρα εξαγοράς. Η οποία «ενεργοποιείται» ΜΟΝΟ αν έρθει πρόταση απ’ το εξωτερικό ύψους 10 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, με βάση το νέο συμβόλαιο οι «πράσινοι» καρπώνονται -κας- τα 5,5 εκατ. ευρώ (έχουν αυξήσει το ποσοστό τους επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή από 52,5 σε 55%, «απορροφώντας» ένα ποσοστό 2,5% απ’ την πλευρά του Μπεργκ, που πλέον κατέχει το 10%), ενώ τα 3,5 εκατ. ευρώ πάνε στο Αμβούργο, που διατηρεί σταθερά το 35% (απ’ το καλοκαίρι του 2013) σε μελλοντική μεταπώληση του Σκανδιναβού άσου.

Με απλά λόγια αν οι Κινέζοι (που όπως τα περισσότερα κλαμπ της αχανούς αγοράς δεν φείδονται χρημάτων) αποφασίσουν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα και καταθέσουν τη ρήτρα που υπάρχει στο νέο συμβόλαιο του Μπεργκ και, παράλληλα, συμφωνήσουν στο οικονομικό με την πλευρά του Σουηδού επιθετικού, τότε θα έχουν τη δυνατότητα να τον αποκτήσουν.

Επαναλαμβάνουμε ωστόσο (για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις) πως η όλη διαδικασία είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο κι επί του παρόντος υπάρχει μόνο η ανεπίσημη προσέγγιση των Κινέζων προς τον Παναθηναϊκό.

Τις επόμενες μέρες, δε, αναμένεται στην Αθήνα και ο μάνατζερ του Μπεργκ για να συζητήσουν τα τυπικά του νέου συμβολαίου (έχει υπογραφεί το προσύμφωνο που «δεσμεύει» τις δύο πλευρές για την επέκταση της συνεργασίας τους και θα καθαρογραφεί και το νέο) κι εκεί θα υπάρξει συνολική ενημέρωση προς την πλευρά του (και) για το κινεζικό ενδιαφέρον…