Καμπιάσο: «Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα»

December 31, 2016
510 Views

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της UEFA. Όπου μίλησε για τους τρεις μεγάλους σταθμούς της καριέρας του. Τον Ολυμπιακό, τη Ρεάλ και την Ίντερ. Χαρακτήρισε τους «ερυθρόλευκους» μεγάλη ομάδα που θέλει συνεχώς να διευρύνεται. Τη Ρεάλ Μαδρίτης ίσως την καλύτερη ομάδα στον κόσμο και την Ίντερ σπίτι του.

Ο Αργεντίνος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, απολαμβάνει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Μετά από 20 χρόνια ευρωπαϊκής καριέρας, γεμάτης επιτυχίες. Όταν ξεκίνησε «”αμούστακο παιδί” από την Αργεντινή, ο “Κούτσου”, δεν φανταζόταν ότι δύο δεκαετίες αργότερα, το όνομά του θα έχει συνδεθεί με δύο μύθους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ. Τώρα, στα 36, ο Καμπιάσο προσπαθεί να θέσει όσα έμαθε στη διάθεση του Ολυμπιακού».

Αρχικά ο Καμπιάσο θυμάται πως ήρθε στον Ολυμπιακό: «Με κέρδισε ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισαν. Είχαν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μου, μέσω του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο οποίος είναι υπεύθυνος στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού για τη Λατινική Αμερική. Μου είπαν ότι έχουν φιλοδοξίες και ότι θέλουν να τους βοηθήσω να να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη.

Έχω την τύχη να έχω αγωνιστεί σε πολλούς αγώνες, και το ζητούμενο είναι πάντα το ίδιο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε και να επιδιώκουμε το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα με πολλές υποχρεώσεις. Και θέλει να συνεχίσει να μεγαλώνει. Αυτό είναι σημαντικό. Είναι φανερό στις στο γήπεδο, το οποίο είναι πολύ ωραίο, τις αθλητικές του υποδομές που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει να προοδεύει».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θητεία του, στη Ρεάλ: «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Είναι μια ομάδα που με βοήθησε στην κατάρτιση μου όταν ήμουν πολύ νέος. Οι άνθρωποι της μου φέρθηκαν πολύ καλά και με βοήθησαν να αναπτυχθώ και να ωριμάσω. Έπαιξα πιθανώς σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο ένας παίχτης ήταν καλύτερος από τον άλλον. Έτσι γεννήθηκε το περίφημο παρατσούκλι οι “Galacticos”».

Ο Καμπιάσο κλήθηκε να θυμηθεί και να σχολιάσει πως ήταν η καθημερινότητα ενός νέου, δίπλα σε παίχτες όπως οι Φίγκο, Ζιντάν, Ρομπέρτο Κάρλος, Ρονάλντο, Μπέκαμ: «Αυτοί οι κορυφαίοι παίχτες είναι πιο απλοί απ’ όσο νομίζουμε. Για μένα ήταν μεγάλη τιμή και μεγάλη υπερηφάνεια, να προπονούμαι μαζί τους, ειδικά είναι τόσο νέος. Στα 21 μου έπρεπε να κάνω ντεμπούτο στο Ευρωπαϊκό Super Cup με μια ομάδα που είχε κερδίσει το Champions League. Είναι πράγματα που θα θυμάμαι πάντα».

 

Προφανώς και από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείψει το κεφάλαιο Ίντερ: «Είναι σίγουρα το σπίτι μου. Ήμουν 10 χρόνια. Έφτασα σχεδόν άγνωστος και έπρεπε να προσπαθήσω για να κερδίσω τη θέση μου. Και να τη διατηρήσω για 10 χρόνια, σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην κόσμο. Και να κερδίσουμε τίτλους που ο σύλλογος δεν είχε κερδίσει για πολύ καιρό.

Αρχίζοντας με το πρωτάθλημα. Το οποίο είχε να κατακτήσει 15 ή 16 χρόνια. Και φτάνοντας στον μεγαλύτερο τίτλο που ήταν ο να κερδίσει το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, μετά από 45 χρόνια. Αυτά σε αθλητικό επίπεδο. Γιατί και σε ανθρώπινο συνάντησα ανθρώπους που θα μείνουν στην καρδιά μου για πάντα. Όταν ζείτε δέκα χρόνια μαζί γίνονται σχεδόν σαν οικογένεια σου» κατέληξε ο Καμπιάσο.