Αυτό είναι το ποσό-μαμούθ που έδωσε ο Αλαφούζος για τον Κουρμπέλη!

December 24, 2016
1017 Views

Ακούστηκαν πολλά (και) από επίσημα χείλη του Αστέρα Τρίπολης, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα για το ύψος στο οποίο έκλεισε εν τέλει η μεταγραφή του 23χρονου άσου στον Παναθηναϊκό. Επισήμως ο Αστέρας έλεγε χθες πως το ποσό που συμφωνήθηκε με τους «πράσινους» ήταν 700.000 ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης 25%.

Ποσό που ωστόσο δείχνει να είναι λίγο πιο «φουσκωμένο» απ’ το κανονικό. Λογικό ως έναν βαθμό, αφού σε τέτοιες στιγμές κάθε ομάδα επιδιώκει να κάνει και την «πολιτική» της κι απ’ την αρκαδική ομάδα έπρεπε να δικαιολογηθεί ως ένα σημείο και η προ ημερών τοποθέτηση, πως οι αξιώσεις τους για τον Κουρμπέλη ξεκινούσαν απ’ το 1 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες του «Goal» αναφέρουν πως το φιξ ποσό των χρημάτων που θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός προς την αρκαδική ομάδα είναι 500.000 ευρώ (σε μηνιαίες δόσεις, με ορίζοντα έτους), συν ποσοστό μεταπώλησης 25%. Ποσό ούτως ή άλλως πολύ υψηλό, αλλά σίγουρα όλα είναι και θέμα τάιμινγκ.

Κι ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός «καιγόταν» για να αποκτήσει τον Κουρμπέλη, αφού ήταν ο Νο 1 στόχος του Ουζουνίδη.

Το ποσοστό ήταν ένα απ’ τα τελευταία σκέλη της διαπραγμάτευσης και φιξαρίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Στο deal έχουν μπει και διάφορα μπόνους στόχων και συμμετοχών που μπορούν σε βάθος τριετίας να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τα (συνολικά) χρήματα που θα λάβει ο Αστέρας.