Μπλόκο στην ηλεκτρονική εξόφληση λογαριασμών σε πρακτορεία ΟΠΑΠ

December 18, 2016
1771 Views

Την έντονη αντίδρασή τους σε διάταξη του νόμου-σκούπα για το πλαστικό χρήμα και το πτωχευτικό δίκαιο με την οποία δεν θα επιτρέπεται σε 4.600 καταστήματα του ΟΠΑΠ να αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ (τηλεφωνικών καρτών κλπ) εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Όπως είπε ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τη σχετική διάταξη (άρθρο 71 παρ. 4) που βάζει στοπ στην ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ σε καταστήματα ΟΠΑΠ και καταστήματα που πουλάνε όπλα. Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος με την εν λόγω ρύθμιση απαγορεύεται σε οντότητες στους τομείς των τυχερών παιγνιδιών, του στοιχηματισμού και στις εταιρίες διάθεσης όπλων, εμπορίας όπλων κινητικών και άλλων, να μπορούν στα POS και στα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν μέσα στα μαγαζιά τους να κάνουν πληρωμές για τρίτους ή να δέχονται πληρωμές ΔΕΚΟ και  κινητής τηλεφωνίας.

“Είναι δυνατόν να δίνουμε άδειες σε χιλιάδες τέτοιου τύπου επιχειρήσεις και να λέμε τώρα ότι αποτελούν τομείς  υψηλού κινδύνου για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή;” επισήμανε ο βουλευτής.

“Δεν μπορούμε να δίνουμε άδεια σε κάποιον που λέμε ότι μπορεί να κάνει παράνομη δραστηριότητα όταν δέχεται πληρωμές για ΔΕΚΟ. Το περίπτερο τότε γιατί το κάνει; Αυτό δεν θα το στηρίξουμε”. 

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει εξασφαλίσει άδεια για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα απο την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών.