34 συλλήψεις για στημένους αγώνες στο τένις!

December 2, 2016
1015 Views

Η ισπανική αστυνομία, στην μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί, προέβη σε 34 συλλήψεις για στημένους αγώνες στο τένις. Αυτές έλαβαν χώρα σε 12 πόλεις και ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 6 επαγγελματίες παίκτες.

Κανείς από τους οποίους κανείς δεν βρίσκεται σε θέση υψηλότερη από το 800 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015, από έναν παίκτη που προσεγγίστηκε για να δωροδοκηθεί. Και ο οποίος έδωσε πληροφορίες στην ανεξάρτητη «Μονάδα Ακεραιότητας του Τένις» («Tennis Integrity Unit») που έχουν συστήσει οι WTA, ATP και ITF.

Οι στημένοι αγώνες αφορούν σε 17 ματς «Challengers» και «Futures» σε Ισπανία και Πορτογαλία. Το κύκλωμα ήταν τόσο οργανωμένο, που – σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών – λάμβανε πληροφορίες, για το πότε ένας παίκτης είχε δεχτεί να δωροδοκηθεί, μέσω «social media» και υπηρεσίες αυτοματοποιημένων μηνυμάτων. Η αμοιβή κάθε παίχτη ήταν γύρω στα 1.000 ευρώ αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις με μεγαλύτερα ποσά. Τα κέρδη των οργανωτών ανά στοίχημα, βάση αστυνομικών πηγών, έφταναν τα περίπου 5.000 ευρώ. Ενώ το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να αποκόμισε κέρδη περίπου 500.000 ευρώ.