Βονόρτας με ΠΑΟΚ, Ουζουνίδης και… Σίλβα

December 2, 2016
830 Views

Οι εξελίξεις δρομολογούνται στον Παναθηναϊκό, μετά την ολοκλήρωση του ραντεβού των Γιάννη Αλαφούζου – Αντρέα Στραματσόνι, που κατέληξε στο αναμενόμενο διαζύγιο, το οποίο βγήκε συναινετικά (αν κρίνουμε από την ανακοίνωση της ΠΑΕ).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η προγραμματισμένη για το απόγευμα συνάντησή τους επισπεύσθηκε, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ζητάει από τον Ιταλό κόουτς με το που επέστρεψε η αποστολή από το Ηράκλειο να μην επιβιβαστεί στο πούλμαν της ομάδας αλλά να πάει κατευθείαν στο Γραφείο του στοn Σκάι. Ουσιαστικά δηλαδή δεν τον… άφησε ούτε να ηγηθεί της (τελευταίας του)ς προπόνησης της ομάδας.

Τι έχει διαρρεύσει μέχρι τώρα για την “επόμενη ημέρα” (προπονητικά) στον Παναθηναϊκό καθώς και για τον “αντί – Στραματσόνι”

1ον) ο Παναθηναϊκός δεν θα βιαστεί να καλύψει το κενό του Ιταλού. Δηλαδή θα πάει με υπηρεσιακό τεχνικό στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο…

2ον) ο Γιάννης Βονόρτας, για τον οποίο υπάρχει πολύ καλή εκτίμηση στα”πράσινα” υψηλά κλιμάκια, όπως φαίνεται θα είναι ο προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο στο μεταβατικό στάδιο (όσο κρατήσει αυτό).

3ον)η υποψηφιότητα Μαρίνου Ουζουνίδη, που μέχρι σήμερα εμφανιζόταν ως το γκράντε φαβορί πάει πίσω( λίγο ή πολύ θα φανεί στην συνέχεια).Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες έγινε μια συζήτηση πριν από μέρες αλλά τουλάχιστον το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε η παραμικρή επαφή.

4ον) η περίπτωση Δώνη δεν είναι τόσο απλή αφού έχει ομάδα και ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στα ΗΑΕ. Πάντως και με την δική του πλευρά, πριν από το ματς με τον ΟΦΗ, υπήρξε μια προσέγγιση για τις προϋποθέσεις και τις δρομολογήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να υπάρξει συνεργασία.

5ον) όλα τα δεδομένα θα αλλάξουν από την στιγμή που ο Αλαφούζος αποφασίσει να ενεργοποιήσει ως τεχνικό διευθυντή – απόλυτο αφεντικό τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον βγάλει μπροστά στο θέμα του νέου προπονητή. Κάτι που την δεδομένη στιγμή δείχνει το πιο πιθανό σενάριο, δηλαδή ο Αλαφούζος να ρίχνει στα…βαθιά τον Βραζλιλιανο και να παίρνει πάνω του την επιλογή του “αντι- Στράμα”.

Σε αυτή την περίπτωση θα δουλέψει η λίστα που ήδη έχει φτιάξει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με ονόματα ξένων προπονητών, υποψηφίων για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και ο Μάρκο Σίλβα, με τον οποίο ο Ζιλμπέρτο φέρεται ήδη να έχει κάνει μια πρώτη διερευνητική επαφή( απευθείας με τον πρώην κόουτς του Ολυμπιακού ή με τον ατζέντη του δεν διευκρινίστηκε), για το αν θα σκεφτόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Κάτι πολύ δύσκολο αν σκεφτούμε πόσες ομάδες και από τι πρωταθλήματα έχει απορρίψει μέχρι τώρα ο Μάρκο Σίλβα.