Ο Νειμάρ κινδυνεύει να μπει φυλακή!

November 23, 2016
846 Views

Διετή φυλάκιση του Νεϊμάρ ζητούν οι δημόσιοι εισαγγελείς στην Ισπανία για την υπόθεση απάτης κατά την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα από τη Σάντος.  Η υπόθεση εξετάζεται στο ανώτατο ισπανικό δικαστήριο και περιλαμβάνει επίσης κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ, της ίδιας της ομάδας, αλλά και της Σάντος.

Οι εισαγγελείς έχουν προτείνει πενταετή ποινή για τον Ροσέλ και πρόστιμο που αγγίζει τα εννέα εκατ. ευρώ για τη Μπαρτσελόνα. Θεωρούν ότι η εταιρεία DIS που κατείχε το 40% των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ εξαπατήθηκε και για αυτό έκαναν τις συγκεκριμένες προτάσεις για μία υπόθεση που αν και αρχικά είχε κλείσει άνοιξε ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

H εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ακόμα τα ποσά που της οφείλονται για την μεταγραφή του παίκτη, αλλά και ότι δεν της έγινε γνωστό το πραγματικό κόστος της συμφωνίας. Οι ποινές που είχε ζητήσει η DIS ήταν πενταετής φυλάκιση για τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή και ταυτόχρονα απαγόρευση ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο, ενώ το ποσό που αξιώνει αγγίζει τα 190 εκατ. Ευρώ.

Οι κατηγορίες εναντίον του τωρινού προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, αναμένεται να μπουν στο αρχείο αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους γονείς του παίκτη που αντιμετωπίζουν και αυτοί ποινές φυλάκισης. Η συμφωνία της Μπαρτσελόνα με τη Σάντος για την αγορά του παίκτη έγινε αντικείμενο εξονυχιστικής έρευνας από τις αρχές, με επίκεντρο το αν υπήρχε συμβόλαιο για την αγορά δύο χρόνια νωρίτερα από το 2013 όταν και τελικά ολοκληρώθηκε, αλλά και για το πραγματικό κόστος της μεταγραφής.