Ώρα… Ευρωμπάσκετ για Εθνική

November 22, 2016
845 Views

Μπορεί να μας χωρίζουν 282 μέρες από το τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ του 2017 (31/8-17/9), αλλά η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει ουσιαστικά από σήμερα το απόγευμα. Κι αυτό γιατί στις 17:00 πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη η κλήρωση για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η Εθνική θα μάθει τους πέντε πρώτους αντιπάλους της, αλλά και σε ποια από τις τέσσερις συνδιοργανώτριες χώρες θα βρεθεί στην πρώτη φάση. Η ελληνική ομάδα

Με ένα (τουλάχιστον) μεγαθήριο θα τεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα στη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ του 2017 (31/8-17/9). τοποθετήθηκε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης της Τρίτης, πράγμα που σημαίνει πως θα έχει αντίπαλο έναν από το πρώτο γκρουπ των Ισπανίας, Λιθουανίας, Γαλλίας και Σερβίας, αλλά και τέσσερις θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους. Η ελληνική ομάδα ΔΕΝ θα αντιμετωπίσει σίγουρα μια από τις Ιταλία, Τσεχία και Λετονία που είναι επίσης στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Υπενθυμίζεται πως θα η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και η καθεμία από αυτές είχε δικαίωμα να «προσκαλέσει» μία ομοσπονδία. Έτσι η Φινλανδία επέλεξε την Ισλανδία, το Ισραήλ τη Λιθουανία, η Ρουμανία την Ουγγαρία και η Τουρκία τη Ρωσία. Από την πρώτη φάση περνούν οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ στα νοκ άουτ, ενώ η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ισπανία, Λιθουανία, Γαλλία, Σερβία
2ο γκρουπ: Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία, Λετονία
3ο γκρουπ: Κροατία, Ισραήλ, Τουρκία, Φινλανδία
4ο γκρουπ: Ρωσία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Γεωργία
5ο γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Μαυροβούνιο
6ο γκρουπ: Ισλανδία, Μ. Βρετανία, Ουκρανία, Ρουμανία