Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ για τα παιδιά με αφορμή τον 34ο Μαραθώνιο

November 16, 2016
700 Views

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του ΟΠΑΠ να συμμετάσχουν στη δράση και την ειδική εφαρμογή «Κάτι Καλύτερο», στο πλαίσιο του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, του οποίου Μέγας Χορηγός είναι η εταιρεία. 216.873 χρησιμοποίησαν την ανανεωμένη εφαρμογή «Κάτι Καλύτερο» και τον ιστότοπο www.katikalytero.gr και είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν για τρίτο συνεχόμενο έτος στο έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Από το σύνολο των δράσεων συγκεντρώθηκαν 3.286.177 ευρώ εικονικής προσφοράς, τα οποία ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση. Αυτή αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης της εταιρείας για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων που θα πραγματοποιηθεί το 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα μέσα στο 2017, ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει σε πλήρη αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση του 1ου και του 4ου ορόφου (πτέρυγα Α’) του νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» καθώς και της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, της Μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης και του 6ου ορόφου στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία».

ÁðïíïìÞ åðÜèëùí óôïõò íéêçôÝò ôïõ 34ïõ Áõèåíôéêïý Ìáñáèùíßïõ ôçò ÁèÞíáò ôçí ÊõñéáêÞ 13 Íïåìâñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

opap3medΒράβευση νικητριών του 34ου Μαραθωνίου από τους Κώστα Παναγόπουλο, Πάκο Μποράο, Πετρ Ματεγιόφσκι, Ερμιόνη Κυπριανίδου,  Γρηγόρη Λαμπράκη

opap4edΕμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγία Σοφία -Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού, Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

opap5medΤο περίπτερο του ΟΠΑΠ στο χωριό των χορηγών

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη αλλά και μια σπουδαία διεθνή αθλητική διοργάνωση. Είμαστε ευτυχείς που στηρίζουμε και πάλι ως Μέγας Χορηγός τη διοργάνωση, η οποία συνδυάζει το πάθος μας για τον αθλητισμό και την επιθυμία μας να προσφέρουμε στην κοινωνία. Οι δράσεις μας εφέτος επιδιώκουν την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών στους σκοπούς που πιστεύουμε και αφορούν στους νέους ανθρώπους, τον τομέα της υγείας και ειδικότερα την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας».

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τα παιδιά. Είμαι ευτυχής που σήμερα είναι όλοι εδώ για να βοηθήσουν σε έναν καλό σκοπό. Σας ευχαριστώ που υποστηρίζετε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, που υποστηρίζετε τον αθλητισμό και τους νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Ο Chief Corporate Affairs Officer του ΟΠΑΠ Οδυσσέας Χριστοφόρου τόνισε: «Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για εμάς. Εκτός από τη σημαντική οικονομική συνεισφορά της εταιρείας μας στην ευρύτερη οικονομία, ο ΟΠΑΠ στηρίζει και συνεισφέρει στην κοινωνία. Μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, η εταιρεία αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τα παιδιά. Η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων είναι ένα τεράστιο έργο για όλη τη χώρα».

Ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ Πετρ Ματεγιόφκι δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και τη στήριξη που προσφέρει στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων, που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλοι στην ομάδα του ΟΠΑΠ, καθώς και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουν κινητοποιηθεί και συμβάλλουν έμμεσα στη συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού, το οποίο η εταιρεία θα μετατρέψει σε οικονομική ενίσχυση και θα το διαθέσει στην ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων».

Ήδη, μέχρι σήμερα, ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει οκτώ Νοσηλευτικές Μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Οι πιο πρόσφατες εργασίες στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» αφορούν δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών, δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων, την Α’ & Β’ Ορθοπεδική του 2ου ορόφου, δυναμικότητας 29 κλινών, την Α’ & Β’ Χειρουργική του 2ου,  δυναμικότητας 32 κλινών, τα δύο 9όροφα κλιμακοστάσια, καθώς και την κεντρική είσοδο του 1ου ορόφου.

Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α’ Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 30 κλινών, οι κεντρικές είσοδοι του ισογείου και του 1ου ορόφου, το κεντρικό κλιμακοστάσιο, οι αίθουσες αναμονής και αντικαταστάθηκε ο κεντρικός ανελκυστήρας.

Σε όλους τους ανακαινισμένους χώρους των νοσοκομείων έχει γίνει επισκευή και μερική αντικατάσταση του ξενοδοχειακού και του γραφειακού εξοπλισμού.

Στον παρακάτω σύνδεσμο είναι διαθέσιμο βίντεο από την πρόοδο των έργων ανακαίνισης στα παιδιατρικά νοσοκομεία:

opap1edΟδυσσέας Χριστοφόρου Chief Corporate Affairs Officer, Ντάμιαν Κόουπ Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι Chief Customer Officer